Torna el malestar per la manca de recursos a Salita

Familiars de residents lamenten els continus errors d’un personal massa sovint sense experiència

Accés a Salita per l'avinguda Josep Viladomat d'Escaldes.
Accés a Salita per l'avinguda Josep Viladomat d'Escaldes. Toni Solanelles

Les contínues rotacions entre el personal del centre residencial Salita causa malestar entre els familiars i usuaris de l’equipament escaldenc. I no pas estrictament pels molts canvis que hi ha de professionals, sinó i sobretot, pel fet que molts dels treballadors que s’incorporen tenen molt poca experiència en la matèria i tot sovint hi ha errors que poden acabar sent greus.

Els moments àlgids de la pandèmia van ser molt complicats a totes les residències i, també, al centre geriàtric gestionat per Domus Vi. I ja venia d’una situació complexa que li va valdre, fins i tot, l’obertura d’un expedient conjunt dels ministeris de Salut i d’Afers Socials. La situació no ha canviat. De fet, segons que han explicat fonts vinculades a familiars de residents de Salita, les dificultats han continuat. I hi ha molta manca de recursos, humans i materials.

Alguns familiars han denunciat errors el l’administració d’alguns fàrmacs, que no han comportat per ara efectes greus però que els podrien comportar. En algun cas els propis residents s’haurien adonat dels descuits i s’hauria pogut evitar la seva consumació

Tot plegat és complexe, però el fet que hi hagi molta rotació de personal, han assegurat les fonts, comporta una desconfiança per part dels usuaris i, alhora, en alguns casos s’ha constatat desconeixement de la feina o, almenys, de les necessitats dels usuaris. Alguns familiars han denunciat errors el l’administració d’alguns fàrmacs, que no han comportat per ara efectes greus però que els podrien comportar. En algun cas els propis residents s’haurien adonat dels errors i s’hauria pogut evitar la seva consumació. Però hi ha hagut algun cas consumat, sense conseqüències rellevants sortosament.

També es queixen alguns dels residents i familiars que no se sap resoldre el comportament d’algun dels altres interns, que contravenint les ordres i els protocols de convivència es consumiria tabac sense manies. I la fumera es filtraria per tota la planta on està ubicat aquest usuari. Per intentar apaivagar la situació, el personal, en alguna ocasió, hauria posat tovalloles molles a la part inferior de la porta de l’habitació del resident per mirar d’evitar que es colés el fum per la resta de dependències.

Els familiars més molestos lamenten que, malauradament, no hi ha un suport unànime perquè la gent gran no té l’atenció que deuria ni d’aquells que més directament l’haurien de rebre. Per evitar males cares i més i tot, i donat que la majoria de famílies, pel motiu que sigui, necessiten tenir els seus parents internats, la situació es mira de trampejar com es pot. Però sí que s’exigeix a la gestora de la residència que posi els recursos necessaris i es reclama a l’administració que faci el seguiment i les inspeccions corresponents per garantir que el servei s’ofereix en les condicions degudes.

Comentaris (12)

Trending