Recta final per a la posada en marxa del Centre Residencial d’Educació Intensiva

Actors socials, econòmics i polítics han pogut visitar les dependències, que es donaran en gestió a través d’un concurs internacional que inclourà un procés de valoració al cap d’un any de funcionament

Comentaris

Un instant de la visita dels consellers generals al CREI.
Un instant de la visita dels consellers generals al CREI. DEMÒCRATES

El Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) es troba ja molt a prop de posar-se en funcionament. De fet, a les instal·lacions, com aquell que diu, li falta bàsicament només el mobiliari. De moment, el seu interior ja es pot visitar. Al llarg d’aquest dimarts la Secretaria d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà, acompanyada del director del departament d’Infància, Adolescència i joventut, Jordi Olivé, han acompanyat diferents actors socials, econòmics i polítics del país en una ruta per les dependències.

El conjunt de visites ha comptat amb la participació de la Síndica i Subsíndica General; consellers generals dels diferents partits polítics, tant de la majoria com de l’oposició; el president de la Batllia; representants del poder judicial; representants del ministeri fiscal i el Raonador del Ciutadà. A més, també s’ha ofert la visita a les associacions implicades que han pogut assistir a la convocatòria: l’Associació de Familiars per la Salut Mental, l’Associació per la Defensa del Jovent en Risc d’Andorra, Unicef i Aina.

El CREI tindrà una capacitat de 19 places residencials i 16 places diürnes, tot i que  inicialment s’iniciarà amb 8 i 5 respectivament. Aquestes aniran augmentant segons necessitats

Tots ells han pogut veure l’edifici que en poques setmanes ha de convertir-se en el CREI, per tractar al país joves i adolescents amb trastorns de conducta. El centre ha de servir per complir, ni que sigui de forma parcial, una vella reivindicació dels familiars de persones que pateixen aquest tipus de patologies.

Les obres per condicionar l’edifici estan enllestides des de fa dies. De fet, tot just falta per portar el mobiliari, tasca pendent del concurs públic que es va convocar fa uns dies. S’espera que a inicis de la seva posada en funcionament arribi al mes de juny.

En el conjunt de visites s’ha mostrat l’estat actual de l’edifici després de la finalització de les obres i el model de gestió que es pretén implementar en aquest recurs. En aquest sentit, s’ha destacat que el servei d’acolliment residencial té com a funció general oferir un acolliment residencial i un tractament social, psicològic i terapèutic als adolescents en situació de desemparament que presentin alteracions de conducta recurrents o addiccions que posin en perill la seva integritat o la de terceres persones.

També s’ha explicat el servei d’atenció diürna, un recurs innovador respecte altres centres, que té com a funció general afavorir la prevenció. Aquesta nova línia de treball impulsa el desenvolupament personal i la socialització dels adolescents i joves en situació vulnerable amb conductes disruptives i/o addiccions, sense que sigui necessari l’ingrés a jornada completa dins del centre. A més, el recurs també es podrà utilitzar com a element intermig per aquells joves que estan en una fase avançada pel seu retorn complet en un ambient familiar.

El CREI tindrà una capacitat de 19 places residencials i 16 places diürnes, tot i que  inicialment s’iniciarà amb 8 i 5 respectivament. Aquestes aniran augmentant segons necessitats.

Així mateix, Milà també ha explicat als participants a la visita que el Govern s’està en la fase final del plec de bases generals i administratives per al concurs internacional per la concessió de la gestió del servei del CREI. També es  preveu una fase de valoració que s’iniciarà el dia de  l’inici de la prestació dels serveis que tindrà una durada d’un any així com la creació d’una comissió de seguiment interministerial que analitzarà el funcionament dels serveis, les mancances i les propostes de canvi o millora, amb una interlocució fluida amb les famílies dels adolescents i joves atesos.

Comentaris

Trending