El PS vol detalls dels pisos 174 rehabilitats tot i estar fora de normativa

El conseller general de la formació Carles Sánchez demana dades com la superfície dels immobles, el preu mitjà del lloguer o les zones on s’ubiquen

Carles Sánchez al seu escó en l'hemicicle.
Carles Sánchez al seu escó en l'hemicicle. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El conseller general del Partit Socialdemòcrata, Carles Sánchez, vol que Govern doni més detalls dels pisos que han pogut sortir al mercat de lloguer després que hagin pogut ser rehabilitats en obtenir una llicència tot i estar fora de normativa. Per això, vol que aclareixi detalls com la superfície dels immobles, les zones on estan ubicats o les habitacions de cadascú d’ells, entre altres.

Aquest és l’objectiu de la bateria de preguntes que el parlamentari ha tramitat a Sindicatura perquè siguin respostes de forma escrita des de l’executiu. Sánchez recorda que “la Llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges, a la seva disposició transitòria segona va permetre l’atorgament de llicències per a la rehabilitació i la reforma d’habitatges amb l’exempció de determinats requisits d’habitabilitat”. A banda, remarca que la llei aprovada tot just fa vuit dies “reprèn la mateixa mesura” tot argumentant que “durant la vigència d’aquesta disposició, s’han incorporat al mercat de lloguer 174 habitatges”.

Per això, es vol saber “quina és la superfície mitjana en  metres quadrats dels habitatges rehabilitats o reformats durant la vigència de la disposició”. També es demana la distribució per parròquies i la seva situació o no en centres històrics. Una altra dada que es requereix és l’any de construcció de les finques i, també, la casuística de l’exempció. Per últim es pregunta el preu de lloguer per metre quadrat d’aquests habitatges.

Etiquetes

Comentaris

Trending