El PS denuncia manca de transparència del Govern amb el registre de Fundacions

La formació presenta també una bateria de preguntes per tenir més detalls del funcionament del servei de transport públic nacional

Carles Sànchez i Susanna Vela a la porta del Consell General.
Carles Sànchez i Susanna Vela a la porta del Consell General. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata ha denunciat “una nova manca de transparència i d’informació per part del Govern”. En aquest, la principal formació de l’oposició ha lamentat que el registre de Fundacions d’Andorra no sigui públic, tal com, remarquen, exigeix la llei que regeix aquestes entitats. A banda, des del grup parlamentari també s’ha fet una bateria de preguntes amb resposta escrita per conèixer més en profunditat el funcionament del transport públic al Principat.

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela ha recordat que la Llei de Fundacions, que data del 2018, “en el seu article 36 parlar del registre i diu que és públic”. En canvi, lamenta, Govern “no ha habilitat la fórmula per la qual es fa una publicitat activa des de la pròpia pàgina web de registre del ministeri”. A banda, al lloc “tampoc hi apareixen els partits polítics d’Andorra, quan fa uns mesos sí que hi estaven”. Sobre les fundacions, Vela assenyala que, “si bé potser es tracta d'un procés de canvi o actualització de la web, no hi ha cap mena d'informació: ni el seu nom, ni l'objecte social o a què es dediquen”.

Per aquest motiu, des del PS s’ha presentat una demanda d’informació per obtenir el llistat de les fundacions privades i les del sector públic. D’aquestes, es reclama dades com el nom, la data de creació, l’objecte, la dotació o el nom dels impulsors.

Més detalls sobre el transport públic

A banda d’aquesta demanda d’informació, des del grup parlamentari socialdemòcrata s’ha presentat una bateria de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit, en aquest cas centrades en el funcionament del transport públic a Andorra. Les ha tramitat el conseller general Carles Sánchez, que assenyala la importància d’aquest servei. Concretament, es demana quins han estat els canvis en les rutes, les freqüències i els horaris de les línies nacionals atorgades en concessió en el període comprés entre l’1 de setembre i l’actualitat.

En segon lloc, el conseller vol saber si han existit demandes de modificació dels termes econòmics u operatius de la concessió per part de les empreses que gestionen el servei. En cas de resposta afirmativa, es vol que el Govern especifiqui quines han estat. També es vol saber si s’han registrat incidències en el funcionament de l’aplicació Mou_T_B i si aquest sistema es preveu que es puguin incorporar les línies de bus comunals.

Pel que fa a les tarifes i al sistema de pagament de línies nacionals i comunals, així com altres mitjans de transport, Sánchez demana quan preveu Govern la seva integració. També es reclama informació sobre el nombre de viatgers i la tipologia d’abonaments emprats. Per últim, es pregunta quan es renovarà la senyalística de les parades d'autobús de les línies nacionals amb l’objectiu “de gaudir d’informació fidedigna i actualitzada”.

Etiquetes

Comentaris

Trending