Prova pilot per ajudar a l’emancipació de joves amb discapacitat intel·lectual

Govern i la Fundació Escola de Meritxell impulsen un programa de sis mesos amb “càpsules formatives” per a usuaris d’entre 17 i 30 anys que vulguin viure sols, incloent-hi estades a un dels pisos de Jovial

El pis ha estat presentat aquest dimarts.
El pis ha estat presentat aquest dimarts.

Fins a cinc joves amb discapacitat intel·lectual o trastorns de desenvolupament participaran en el programa ‘Vull emancipar-me’, que se suma al ja existent de Vida Independent per aquest col·lectiu. Així, al llarg dels pròxims sis mesos, tots ells assistiran a tota una sèrie de formacions que els han d’ensenyar els coneixements necessaris per poder independitzar-se. Aquestes també inclouen diversos dies ja sols a un dels pisos que Govern té a l’edifici Jovial.

Actualment, són 19 les persones que ja participen en el programa Vida Independent, però es vol que la xifra creixi. Per això, Afers Socials en col·laboració amb la Fundació Escola de Meritxell ha impulsat aquesta “prova pilot”, que inicialment es farà amb cinc persones entre 17 i 30 anys al llarg dels pròxims sis mesos. La intenció és que, al llarg d’aquest temps, assisteixin a una sèrie de “càpsules formatives” perquè, com ha apuntat la tècnica de la Fundació Irene Jiménez, puguin adquirir “habilitats adaptatives perquè puguin fer el salt”.

Una de les principals novetats del programa és el fet que s’ha aprofitat que un dels usuaris dels pisos que Govern té a l’edifici Jovial l’ha deixat per convertir-lo en una mena d’habitatge de pràctiques. A aquest espai els joves podran fer estades de cinc dies, sota la tutela dels tècnics, per comprovar que estan adquirint els coneixements necessaris per a la seva emancipació.

Així, entre aquestes càpsules es farà incidència en aspectes com la seguretat alimentària, les tasques de la llar o la gestió econòmica entre altres. “Volem que facin aquest pas cap a la seva vida independent”, ha explicat la ministra d’Afers Socials, Judith Pallaré”. Sempre, però, amb “el suport dels tècnics”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending