Manca de personal i transformació digital, els grans reptes dels sindicats per a Marín

La ministra s’ha reunit en una trobada cordial amb els diferents representants, que en aquesta primera pressa de contacte no han traslladat més propostes i neguits més enllà dels que ja estaven sobre la taula

Reunió entre Marín i diversos representants sindicals
Reunió entre Marín i diversos representants sindicals Govern d'Andorra

La nova ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, ha tingut la seva primera reunió amb els representants sindicals. Tal com ha indicat Marín, “s’ha tractat d’una primera presa de contacte, d’una estirada de mà per continuar treballant conjuntament”. El sindicalista, Lluis Anguita, ha explicat que, en aquest encontre no s’han traslladat les preocupacions, més enllà de les que ja eren conegudes per la cartera, com la transformació digital o la manca de personal als serveis públics.

La pròxima trobada entre Marín i els sindicats es donarà al setembre, tot i que la ministra ha proposat que siguin periòdiques, “quinzenals o mensuals”. La ministra ha destacat que un dels seus objectius principals és “traçar el camí cap a la transformació digital”, un tema que ja fa molt temps que es tracta i que encara no ha acabar d’arrencat. “Que es digui no vol dir que de moment sigui el cas”, ha exposat Anguita en aquest aspecte, “primer que arribi, una vegada veiem que s’està fent, ja valorarem com es porta endavant la formació del personal per als nous programes”.  Altres fonts properes a la reunió han explicat que la situació és complicada i que hi ha poques esperances, “falta pressupost i diners”.

D’altra banda, un dels grans temes que també hauria d’agafar Marín properament és la manca de personal als serveis d’administració públics. “No s’ha tractat res concret, però hi ha llocs que sí o sí s’han de cobrir”, ha apuntat la ministra. Anguita ha exposat que no es tracta de departaments concrets, sinó que és un problema general, “tenim persones al servei d’ocupació i que està treballant temporalment, que han de cobrir altres llocs. Si manca gent, que treguin edictes i contracten personal”.

Marín ha deixat les portes obertes als representants sindicals per rebre els neguits i problemes que puguin anar sorgint o que s’hagin de tractar. “D’una manera o d’una altra, segur que es faran més reunions”, ha apostat Anguita. Altres fonts presents han explicat que, tot i que no s’ha tractat res avui en concret, “s’hauria d’esperar a la llei d’FP, així com als estudis que ha tractat Govern per les jubilacions i la carrera professional, junt amb les graelles salarials”. Deures que Marín haurà d’anar complint pròximament.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending