Pas endavant de la nova regulació sobre la família

La proposició de llei, presentada pels grups parlamentaris de la majoria, supera el debat de presa en consideració amb el suport de tot l’arc del Consell General

La presa en consideració de la llei ha comptat amb el suport de tots els grups.
La presa en consideració de la llei ha comptat amb el suport de tots els grups. PS

La proposició de llei de la persona i la família ha superat el seu primer tràmit parlamentari. El text ha estat pres en consideració pel ple del Consell General. Des de la majoria, s’ha defensat que es tracta d’una legislació “moderna i adaptada al segle XXI”. La votació ha comptat amb el suport dels dos grups de l’oposició . Des de Terceravia s’ha demanat que hi hagi prou temps per treballar-la mentre que el PS ha remarcat la voluntat d’obrir un diàleg amb agents i actors socials per incorporar les seves propostes.

El text és ambiciós. Vol compilar en una única llei tota la regulació sobre la persona i la família. Entre altres aspectes, elimina la denominació d’unions civils i estableix dues formes de matrimoni: el casament per a persones del mateix sexe o parelles que el contraguin fora de l’església  i el matrimoni canònic. Des de la majoria, la demòcrata Ester Molné ha argumentat que amb el canvi “solucionarem els problemes que hi ha hagut a l’hora d’inscriure una unió civil en alguns països, perquè es confonia amb una parella de fet”.

La presa en consideració del text s’ha fet per assentiment. I és que tots els grups han votat a favor. Des de Terceravia, el seu president, Josep Pintat, ha argumentat que la compilació “és una tasca necessària per obtenir un codi que ordeni total la regulació amb relació a la família”. Això sí, ha demanat “poder fer una reflexió serena” i amb temps, ja que “té una complexitat tècnica molt elevada”.

Des del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar, també ha deixat clar que la consideren una llei “absolutament necessària”, tot remarcant que “respon a una voluntat de codificació que ha de ser útil per a la ciutadania”. Per això, ha explicat, “hem iniciat un procés de concertació social amb actors i agents que considerem facultats a dir la seva”. També ha avisat que “hi ha aspectes que entenem que caldrà revisar o modificar”.

Etiquetes

Comentaris

Trending