Pallarés admet que cal millorar en el seguiment de les persones amb discapacitat

La ministra d’Afers Socials defensa que es fa una feina transversal entre diferents departaments, però no nega que cal anar més enllà, sobretot amb el “treball en xarxa” i demana el suport de les associacions per “arribar abans”

Pallarés, atenent els mitjans.
Pallarés, atenent els mitjans. SFGA / C.Esteve

La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, ha reconegut que cal millorar el treball de seguiment d’algunes persones amb discapacitat per donar-los suport i assegurar que la seva situació no es complica. Ho ha fet després que diverses entitats socials hagin alertat de la “despreocupació institucional” en alguns casos, com els que han acabat, malauradament, de forma tràgica els darrers dies. Des del Govern s’entén que cal “millorar en el treball en xarxa” i, també, demanen suport de les entitats per “poder arribar abans”.

Les dues defuncions que s’han conegut els darrers dies han generat un important malestar entre algunes associacions socials. Creuen que els protocols de seguiment d’aquestes persones han fallat estrepitosament. En definitiva, que si s’hagués estat més a sobre, s’hauria pogut evitar el fatal desenllaç. I, des del Govern, s’admet que, efectivament, alguna cosa ha fallat. I, sobretot, que cal millorar.

El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a Clara Rabassa.

Relacionat

Clam d’entitats socials perquè l’administració tingui més cura de les persones amb discapacitat

Així ho ha reconegut la titular d’Afers Socials. Pallarés ha volgut deixar clar que les dues morts “ens colpegen com a societat; a tots”, tot i que ha volgut defensar que “hi ha un treball conjunt” entre el seu ministeri, el d’Educació i el de Salut per “de forma transversal poder abordar aquests casos” i fer “una programació del seguiment d’aquestes persones des de Salut Mental”. Aquest, però, no ha funcionat en aquesta ocasió. I per partida doble.

“Hem de millorar el treball en xarxa”, ha reconegut Pallarés, que, però, també considera que no hi haurà prou amb la feina que es pugui fer des de l’administració. Entén que les associacions que representen els drets dels col·lectius amb discapacitat també han de posar el seu gra de sorra. “Necessitem que el treball sigui conjunt amb elles per poder arribar abans a atendre aquestes situacions”, ha comentat.

Comentaris (12)

Trending