La manca de productes a la botiga solidària de la Creu Roja comença a agreujar-se

L’entitat compta amb diversos punts de recollida gràcies als convenis amb supermercats, però preveu que de cara al març caldrà organitzar una nova campanya de donatius

Comentaris

La botiga solidària de la Creu Roja.
La botiga solidària de la Creu Roja. ARXIU

La botiga solidària de la Creu Roja comença a buidar-se. Ara per ara, hi ha 312 famílies que es beneficien setmanalment del servei, fet que suposa una petita davallada respecte a la setmana passada: de 597 persones a 567. No obstant això, moltes de les existències recollides durant la darrera campanya solidària s’han esgotat i, encara que hi ha diversos punts de recollida gràcies als convenis de l’entitat amb diferents supermercats, es preveu que de cara al març s’organitzi una nova campanya de donatius.  

Segons ha explicat a l’Altaveu el director de la Creu Roja, Jordi Fernández, l’1 de desembre va haver-hi un pic “molt important” de ciutadans que van sol·licitar l’ajuda de l’entitat, fet relacionat directament amb els temporers que no han pogut aconseguir un contracte de treball per culpa de les restriccions sanitàries, sobretot les que afecten la mobilitat i, per tant, al turisme. De fet, Fernández ha assegurat que durant la primera setmana de desembre es va augmentar el nombre d’inscrits a la botiga solidària en més de 100 persones.  

Durant la darrera campanya es van recollir més de 10 tones de productes, però el fet de tenir una xifra elevada de gent que acudeix setmanalment ha provocat la manca d’aliments i productes de neteja.

És cert que durant la darrera campanya es van recollir més de 10 tones de productes, però el fet de tenir una xifra elevada de gent que acudeix setmanalment ha provocat la manca d’aliments i productes de neteja, com ara oli, sal, sucre, cereals, detergent, suavitzant, pasta de dents, paper higiènic o desinfectant de mans, entre altres coses. Ara per ara, la Creu Roja mirarà d’ampliar els convenis amb més supermercats per tenir punts de recollida permanents, però ja preveuen que caldrà tornar a fer una campanya de donatius al març.  

D’altra banda, la Creu Roja també va presentar als comuns el projecte “menjar més bé” el passat novembre per poder acompanyar de manera integral als ciutadans que es troben sense cap tipus de companyia i que tenen necessitats assistencials. De fet, el comú d’Andorra la Vella també va anunciar la iniciativa, explicant que proporcionarien dades a l’entitat solidària per facilitar la tasca i poder personalitzar el màxim possible cada cas. No obstant això, encara no s’ha iniciat aquest servei i la Creu Roja continua a l’espera de la implicació de les administracions.  

Comentaris (2)

Trending