La manca de pisos al mercat dificulta l’arribada de nous refugiats sirians

El ministeri d'Afers Socials fa els tràmits que són complicats per la poca disponibiitat al mercat immobiliàri

Refugiats sirians i voluntaris a l'aeroport de Barcelona.
Refugiats sirians i voluntaris a l'aeroport de Barcelona. ALTAVEU

La manca de pisos lloguer en el mercat està dificultant l'arribada de més refugiats sirians. Les gestions van a càrrec del ministeri d'Afers Socials. Actualment hi ha tres famílies, dues d'elles a Sant Julià de Lòria que estan en dos pisos que ha facilitat un privat a l'avinguda Verge de Canòlich. N'han d'arribar dues més que estan pendents de l'allotjament.

L'habitatge és la condició necessària i la darrera que necessiten les dues famílies de refugiats sirians per venir a Andorra. Ara mateix, però, el mercat té molt poca oferta i s'ha vist encara més tensionat pels temporers d'estiu. Des de Govern s'estan activant les gestions tot i que el període de l'any és molt complicat per la proximitat de les vacances d'estiu. S'havia trobat un primer pis a Sant Julià de Lòria però la intenció és que es puguin ubicar en altres parròquies per facilitar la seva integració ja que el fet de comptar amb tres o quatre famílies en el mateix lloc propicia la relació entre elles i la dificultat d'adaptació.

Les famílies estan en un campament de refugiats al Líban a l'espera de poder fer el trasllat al Principat. Els sirians que ja són al país s'han integrat perfectament. Andorra es va comprometre a acollir 20 refugiats però la pandèmia de coronavirus va aturar el procés que ara torna a arrencar.

Comentaris (5)

Trending