La manca de lideratge polític i l’increment de les dificultats ‘crema’ Afers Socials

El departament que ara està sota la tutela de Trini Marín perd un dels seus baluards, el fins ara director d’Infància, Adolescència i Joventut que s’acolliria a una excedència

El personal del ministeri amb les responsables polítiques fins fa poc, Judith Pallarés i Teresa Milà.
El personal del ministeri amb les responsables polítiques fins fa poc, Judith Pallarés i Teresa Milà.

Cert que Habitatge ja no penjarà aquesta legislatura d’Afers Socials com ho havia fet. Tampoc no tindrà Joventut en el seu aixopluc. Però a Afers Socials, un departament que ha vist els darrers anys com s’incrementava la feina per les dificultats econòmiques per les quals passen molts nuclis familiars, la situació interna no és gens fàcil. No és que hi hagi un mal ambient de treball entre els professionals. Però sí que hi hauria una manca de lideratge polític que està generant un important desgast al departament.

De fet, una de les repercussions més evidents d’aquest malestar, d’aquest desencantament, és la pèrdua d’un dels funcionaris que més preeminència ha estat exercint els darrers anys al departament. Si no hi ha canvis de darrera hora, qui des de principi del 2021 ha estat director d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Olivé, deixarà l’administració. En principi s’acolliria a una excedència. Caldrà veure si més endavant es reincorporarà al departament.

També el director d’Afers Socials, Joan Carles Villaverde, seria ‘víctima’ d’aquesta falta de rumb que, segons les fonts consultades, fa temps que dura. I ara el personal està a l’espera de veure el rumb que vol donar al ministeri Trini Marín, la titular formal del departament que, de ben segur, haurà de disposar d’un secretari d’Estat. Amb tot, fonts properes al departament han assegurat que internament hi ha la sensació que Marín ha assumit la cartera de forma gairebé provisional.

Jordi Olivé és el director del nou departament.
Jordi Olivé es preveu que s'acolleixi a una excedència.

“Realment sembla que s’estigui esperant algú altre que hagi de venir”, indiquen les fonts consultades. Certament, Trini Marín no havia de ser d’inici la titular d’Afers Socials i de Funció Pública alhora. Un parell de dies abans que s’anunciés la composició ministerial, el cap de Govern, Xavier Espot, va oferir Afers Socials a l’exministra de Salut Sílvia Bonet, que va descartar l’oferiment. Tampoc no sembla fàcil que en la situació actual del ministeri sigui fàcil poder trobar un secretari d’Estat. O una secretària d’Estat.

La darrera que ha ocupat aquest càrrec, Teresa Milà, feia temps que esperava en candeletes la finalització de la legislatura per poder abandonar un lloc per al qual mai ha aspirat a poder retenir, segons les fonts consultades. L’increment de necessitats, els recursos limitats i sovint inferiors al que es considera el mínim necessari, han generat una important crematística. El rumb d’Afers Socials, ara per ara, es d’allò més incert.

Comentaris (30)

Trending