Les llars d’infants comunals obriran a dues velocitats

Andorra la Vella reactiva dilluns la dels Serradells, on concentrà 28 nens, mentre comuns com Escaldes, Canillo o Sant Julià tenen clar que hauran d’esperar encara uns dies

Les llar d'infants comunals no obriran totes dilluns.
Les llar d'infants comunals no obriran totes dilluns.

La reobertura de les llars d’infants marcada per dilluns no serà conjunta, almenys pel que fa a les que depenen dels comuns. Mentre Andorra la Vella ja ha anunciat la posada en marxa de la dels Serradells, altres corporacions tenen clar que la data és massa justa per tenir les instal·lacions adaptades a les exigències de seguretat per evitar el risc de contagi del coronavirus. Al llarg d’aquest divendres continuen les reunions entre Govern, comuns i sector privat per definir els protocols.

Així, des de la capital ja s’ha informat que l’escola bressol Conxita Mora, ubicada al centre esportiu dels Serradells, obrirà les portes amb un horari reduït: entre les nou del matí i les cinc de la tarda. Allà hi podran anar els infants matriculats tant en aquesta guarderia com en la de Santa Coloma, ja que aquesta segona estarà tancada. Per tant, el servei se centralitzarà als Serradells.

Des del comú s’ha informat que es preveu atendre el 30% dels infants matriculats. És a dir, 28. Durant el dissabte, es durà a terme la formació específica al personal de les dues escoles bressol, d’acord amb els protocols sanitaris que s’estableixin i que s’acabaran de determinar durant la reunió tècnica que ha de mantenir aquesta tarda el sector amb el Govern. S’assegura que ja es disposa de tots els equips específics de protecció requerits per posar en marxa el servei. 

La situació, però, és ben diferent de la d’altres comuns, que entenen que no disposen de prou temps per tenir-ho tot preparat. És el cas de les d’Escaldes-Engordany, Sant Julià i Canillo, almenys segons ha pogut saber Altaveu. De fet, es lamenta que encara no disposen d’un “document definitiu” amb els protocols i des d’algunes corporacions no s’amaga el malestar pel fet que l’anunci de reobertura es va fer de forma precipitada i sense haver mantingut prèviament cap reunió.

La parròquia que ja té clar que no tindrà escola bressol fins al juny és la Massana. En aquest cas, la instal·lació la gestiona Causes Pies i ja s’ha informat al comú que la setmana vinent no s’obrirà encara. Ni dilluns ni cap dia. La idea és mantenir les dependències tancades fins a la primera setmana del mes vinent.

Encara no hi ha data per a la reobertura de guarderies.

Relacionat

Tres infants per aula i educador com a màxim en l'obertura de les guarderies prevista per dilluns

Comentaris (1)

Trending