El Govern nega que l’ONU consideri Vanessa Cortés una represaliada

El Govern deixa clar que no es personarà en el procés i que deixarà fer a la fiscalia i la justícia a la qual “ja vam aportar els elements perquè valoressin”

Vanessa Mendoza intervenint en el torn de les ONG's en la 74a sessió del Cedaw, a l'ONU.
Vanessa Mendoza intervenint en el torn de les ONG's en la 74a sessió del Cedaw, a l'ONU.

Considera l'ONU que l’actuació de la fiscalia contra la presidenta d’Stop Violències, Vanesa Cortés, és una represàlia per les declaracions davant la Comissió per a l’eliminació de la violència vers les dones? Segons la líder feminista, sí. Així ho ha afirmat fa tot just unes hores. Segons el Govern, no. El portaveu de l’executiu, Eric Jover, ha assegurat que l’organisme internacional només ha recollit les dues versions però que, en cap cas, entén que Cortés sigui víctima d’accions repressives, malgrat que la fiscalia hagi instat l’inici d’un procediment penal contra ella.

“L’ONU no la considera una represaliada”, ha afirmat el també ministre de Finances, que ha explicat que en la documentació realitzada per l’organisme el que figura és tant la informació que des de l’entitat feminista se’ls ha fet arribar, òbviament amb el relat de les actuacions de la fiscalia, com el que s’ha transmès des de Govern. En cap cas, ha volgut deixar clar, es dona aquesta condició a Cortés.

Clara Serra i Vanessa Mendoza tallant la cinta aïllant per tapar-se la boca.

Relacionat

Stop Violències denuncia una “cacera de bruixes” i assegura que l’ONU les considera represaliades

El portaveu del Govern ha volgut fer una crida per moderar les “passions” que aixeca al país un debat com el de l’avortament que, ha defensat, cal “enriquir” però “mantenint la veracitat”, una línia que “vam considerar que es va traspassar” en la compareixença davant la CEDAW i, per això, “ho vam aportar a la fiscalia perquè fes l’anàlisi i fes el que considerés oportú”. En aquest sentit, Jover ha reiterat que “enteníem que s’atacava a les institucions andorranes i als seus funcionaris”. Tot i la petició de moderar passions, ell mateix no s’ha estat de considerar les paraules de Cortés durant la roda de premsa del matí com a “pomposes”.

El portaveu del Govern ha deixat clar que sobre aquest cas, ells ja no faran cap actuació més. És a dir, no es personaran com a acusació particular. Deixaran fer la fiscalia. “Ara és el poder judicial qui ha de fer la feina. No tenim per què personar-nos; només hem aportat els elements perquè siguin valorats”. Per tant, “ara ens desmarquem del procés”.

Comentaris

Trending