L’Institut de les Dones publicarà una guia de llenguatge inclusiu per a empreses

L’organisme ha realitzat una sèrie de trobades les darreres setmanes per tal d’informar-se sobre com s’estan treballant els plans d’igualtat obligatoris als diferents òrgans de l’administració pública

Façana de l'Institut Andorrà de les Dones
Façana de l'Institut Andorrà de les Dones

Des de la seva posada en marxa a finals del 2022 l’Institut Andorrà de les Dones (IAD) ha anat agafant ritme. Sense pressa, però sense pausa. Realitzant campanyes de comunicació, creant l’organització interna i encarrilant la línia a seguir. Les darreres setmanes, seguint el que està establert a la Llei, han realitzat diverses trobades amb algunes institucions públiques, com els comuns o la Sindicatura, per tal d’informar-se sobre com s’estan treballant els plans d’igualtat obligatoris. A més, es publicarà abans de l’estiu una guia de llenguatge inclusiu per a les empreses.

Aquesta guia de llenguatge inclusiu i no sexista serà la pròxima acció directa que realitzarà l’IAD de cara a l’estiu. La presidenta, Montse Ronchera, assegura que “serà una eina útil per recordar a les petites empreses i per donar un cop de mà en el moment de publicar un anunci o de fer algun tipus de correspondència”. Aniria dirigida a aquest tipus d’entitats més petites i no tan directament per a l’administració pública, on ja s’estaria treballant de forma interna. “Nosaltres tenim la intenció d’arribar a gent que potser no té els mitjans, com un petit autònom”, remarca Ronchera.

Pel que fa a la implantació dels plans d’igualtat a les empreses de més de 50 treballadors, el termini va finalitzar aproximadament a finals d’abril. Ronchera assenyala que el retorn que es té és que totes elles han fet la tasca i que, de fet, algunes ja n’implantaven des d’anys enrere i que únicament han fet la feina d’actualització. Mitjançant la trobada amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i la Cambra de Comerç, s’està estudiant diverses vies per poder fomentar els plans d’igualtat en les empreses més petites que no tenen cap obligació.

Qui sí que té obligació és l’administració pública. Les darreres setmanes l’IAD s’ha trobat amb sis de set comuns i han pogut constatar que tots ells n’estan almenys treballant per la seva implementació. Tal com es va indicar durant el consell de comú d’Encamp, ja el tenen acabat i començaran a fer accions al respecte. Ronchera assenyala que Andorra la Vella, la Massana, Escaldes i Sant Julià ja ho han començat a treballar. Explica, però, que cadascú porta ritmes diferents, que alguns ho han encomanat a empreses externes i que, altres, ho fan de forma interna i, per tant, “van una mica més lent”. Malgrat això, Ronchera indica que “tots estan en marxa i tots estan avançant en aquest camí”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending