Govern vol crear el registre de joves a l’exterior

Pallarés apunta que només el 30% dels alumnes marxen fora del país a estudiar gràcies a l’increment d’oferta, tant en àmbit universitari com en formació professional

Villarrubla i Pallarés en la compareixença d'aquest dilluns al consell general.
Villarrubla i Pallarés en la compareixença d'aquest dilluns al consell general.

Un total de 41, de les 72 encomanes a Govern en matèria de Joventut, ja estan fetes, mentre que 7 estan pendents. Precisament, d'aquest darrer grup, un dels punts pendents és la creació del registre de joves a l'exterior. Un tram final de legislatura amb molta feina pendent i el Pla Nacional de Joventut com un dels dossiers a tractar.

Crear un registre voluntari de joves a l’exterior és una de les accions encomanades que a Govern en matèria de Joventut i que no està acomplerta. Així ho ha explicat aquesta tarda la titular en la matèria, Judit Pallarés, que ha apuntat “a les dificultats que tenim per trobar les dades”, així com s’han explorat diverses vies per veure quina és la més factible per tenir aquest contacte, entre les quals hi ha la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Carnet Jove o ambaixades.

De fet, una iniciativa que no es crea per la marxa de joves a estudiar a l'estranger. En aquest sentit, Pallarés ha recalcat que només "un 30% marxen fora. Abans potser eren més, ara no, ja que s'ha incrementat l'oferta d'estudis al país".

Aquesta només ha estat una de les 72 accions que han repassat aquesta tarda amb els consellers generals de la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports. De totes les accions, com ha puntualitzat la ministra, 41 estan tancades -que no significa que no es continuïn treballant en elles-, 7 de pendents i la resta i 24 en curs.

Entre altres temes sobre polítiques de joventut, s'ha treballat en matèries d'educació sexual, tallers per prevenir el consum de drogues o la recuperació de les beques d'estudi, amb una dotació de 2.000 euros per cada estudiant. Un darrer tram de legislatura en què tenen pendent treballar en el Pla Nacional de la Joventut, així com les accions que encara tenen pendent de tancar.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending