Govern situa en 10 milions el cost màxim per al segon bloc de pisos de Borda Nova

Es preveu que cap a finals d’any es pugui disposar del projecte complet, que haurà d’incloure “el nombre màxima d’habitatges amb les corresponents places d’aparcament” d’acord amb la normativa vigent

Comentaris

Obres de construcció del primer bloc de pisos de la Borda Nova.
Obres de construcció del primer bloc de pisos de la Borda Nova. T. S.

“El cost total no podrà superar l’import de 10 milions d’euros”. Aquesta és la quantitat màxima que el Govern ha previst destinar a la construcció del segon edifici de pisos destinats a lloguer a preu assequible de la Borda Nova, segons consta en el plec de bases per licitar els treballs de redacció del projecte i direcció de les obres.

El concurs, que va anunciar el ministre portaveu la setmana passada, ha sortit publicat aquest dimecres al BOPA i dona de termini fins al 31 de maig perquè els interessats puguin presentar les seves ofertes.

La superfície neta de la parcel·la és de 1.172 metres quadrats i forma part del mateix terreny que el comú d’Andorra la Vella va cedir al Govern el 2020 per construir el primer bloc. Malgrat que la ministra d’Habitatge, Conxita Marsol, va avançar fa uns mesos que disposaria de 37 pisos, el plec de bases deixa en mans de l’arquitecte la definició del nombre d’habitatge. Assenyala, això sí que el projecte haurà de preveure “la quantitat màxima d’habitatges amb les corresponents places d’aparcament, d’acord amb la normativa vigent (POUP)”.

Segons els càlculs previstos per l’executiu, el projecte hauria de quedar completament definit cap a finals d’anys. Un cop entregades les ofertes, s’ha previst fer l’obertura de plecs a principis de juny i s’estableix un termini de 8 setmanes per disposar dels estudis preliminars, l’avantprojecte i la proposta d’execució per fases. Després, es disposarà de 12 setmanes per elaborar el projecte constructiu i d’execució complet de cadascuna de les fases que defineixi l’Administració. Cal tenir present que la ministra havia situat el 2025 com l’any d’inici dels treballs. Precisament, es preveu que a finals de l’any que ve pugui estar enllestides les obres del primer bloc, amb 44 pisos disponibles.

Comentaris (1)

Trending