La Fundació ONCA reprèn els programes socioeducatius basats en la música

Els col·lectius participants són els usuaris de la residència Salita, els del centre de dia de Salut Mental i els del Taller Claror de la Seu d’Urgell

Instant d'un dels tallers.
Instant d'un dels tallers. FUNDACIÓ CRÈDIT ANDORRÀ

La Fundació ONCA ha reprès l’activitat del programa socioeducatiu amb noves sessions del taller ‘Música i creativitat’. En aquest cas, l’activitat va dirigida als usuaris del centre de dia d’atenció a la Salut Mental. Paral·lelament, també s’han tornat a fer les jornades del programa ‘Músia al Claror’ als residents del Taller Claror de la Seu d’Urgell i les sessions musicals a la residència Salita.

Es tracta d’iniciatives ja tradicionals per part de l’entitat, promoguda pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà. Joan Hernández, un dels coordinadors, explica que “a demanda del SAAS reprenem aquests tallers artístics, educatius i comunitaris on la música i el moviment son les nostres eines per crear un espai de confiança i ajudar a desenvolupar les habilitats socials dels pacients”. Aquestes es van reprendre el 8 de novembre i es faran setmanalment. Són conduïdes pel músic i educador social Ivan Caro i quinzenalment se sumarà la ballarina i professora de dansa, Verònica Pérez, per poder treballar el moviment i el ball amb la música.

“Tornar a realitzar aquests tallers després de tant de temps és un premi, tant per les persones que el reben com pels professionals que el desenvolupem. És un moment perfecte per carregar les piles a l’ànima”, ha apuntat Caro.

Pel que fa al programa ‘Música al Claror’, es continua treballant amb dos grups diferenciats, un resident i un altre extern per motius sanitaris. Des de la fundació, aquest curs s’aposta per un total de setze sessions de musicoteràpia a càrrec de la Pilar Planavila (músic i musicoterapeuta) i serà a partir del març del 2022 on s'afegirà al programa Joan Hernández per treballar una segona part del curs més enfocada a la creació.

Finalment, una altra de les propostes que s’estan duent a terme són els tallers musicals a la residència Salita. Van a càrrec dels violinistes Jordi Albelda i Àlex Arajol. Es realitzen uns tallers d’escolta, performatius, didàctics i participatius a través de la música.

Comentaris

Trending