Familiars d’interns en residències demanen que permetin sortir a aquells que tenen anticossos

Des d’aquest dissabte es recuperen les visites als residents en els centres sociosanitaris després de setmanes de reclusió degut a diversos brots de coronavirus

Una imatge de la part posterior de Salita.
Una imatge de la part posterior de Salita. Toni Solanelles

Aquest dissabte es tornen a activar les visites als centres sociosanitaris. També s’autoritzen algunes breus sortides acompanyades de personal acreditat i en espais segurs i que puguin ser desinfectats. Això no és suficient, però, per a molts dels interns de les residències. Familiars d’aquests interns demanen que especialment a aquelles persones que han passat el coronavirus i que han generat anticossos se’ls permeti a sortir amb més marge de llibertat. Una jornada sencera cada setmana o cada quinze dies amb la família.

Les fonts familiars consultades ja admeten que s’ha d’anar amb cura i s’han d’extremar les mesures i la seguretat. I reconeixen també que és la gent gran la més vulnerable davant la pandèmia. Però expliquen que una vegada molts d’aquests interns han pogut superar la Covid o han estat vacunats amb les dues dosis preceptives, que s’obri una mica més el ventall per una qüestió, també, de salut mental.

“El que no pot ser és que els nostres avis només puguin sortir de la residència dins d’una caixa”, han lamentat alguns dels familiars, que en cap cas resten importància a la malaltia, ben al contrari, ni tan sols qüestionen la gestió de la crisi que s’està fent des de l’administració. Però sí que demanen que s’avaluï fins i tot cas per cas tenint en compte, d’una banda, el grau d’immunitat al virus assolit i, també, la dependència o no que tinguin.

Etiquetes

Comentaris

Trending