L’embolic amb els autònoms, la prestació i la quota de la CASS continua

El portal de la parapública ja permet acollir-se a l’ajut i suspendre la cotització malgrat que la normativa encara no s’ha solucionat

La façana de la seu de la CASS.
La façana de la seu de la CASS. ALTAVEU

L’embolic que viuen els autònoms que producte de la segona llei òmnibus voldrien acollir-se a la prestació equivalent al salari mínim -1.083 euros- però alhora ja s’havien apuntat a la suspensió del pagament de la quota de la Seguretat Social que permetien les primeres mesures dictades per fer front a la crisi del coronavirus continua ben viu. El portal de la CASS permet comptabilitzar ara les dues mesures, però la normativa ho impedeix.

 

Tot plegat encara està creant més confusió als treballadors per compte propi i als gestors que tramiten la paperassa d’aquests, en alguns casos. El xoc entre les dues mesures és evident. Però la segona llei òmnibus deixa clar que acollir-se a les dues mesures és incompatible. Aquesta situació, durant unes setmanes, va ser un neguit constant per als treballadors autònoms. I el Govern va assegurar per activa i per passiva que les dues mesures serien compatibles. I va passar la pilota a la CASS.

En la darrera sessió de control parlamentari va quedar més o menys clar que caldrà un canvi legislatiu per poder treure la incompatibilitat. No és suficient amb el reglament que Jordi Gallardo va anunciar. És clar que un reglament no pot contravenir una llei i menys encara canviar-la. Suposadament per calmar els ànims dels autònoms i alhora evitar les culpes que els estava carregant a la CASS injustament el Govern, la parapública possibilita des de la seva plataforma telemàtica ara demanar la prestació i mantenir suspesa la quota.

Però els experts de la CASS ja avisen, si s’hi consulta directament, que es manté el dubte i que si finalment no és possible fer compatibles les dues mesures, a toro passat, de forma retroactiva, s’acabarà carregant des de la CASS la quota que ara eventual quedi suspesa i, per tant, no es cobri.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending