Les denúncies d'abusos a menors es podran fer per telèfon o de manera telemàtica

Afers Socials activa el número 175 d'atenció a la infància i presenta els protocols per a protegir els menors que han estat víctimes de maltractament físic o agressió sexual durant els processos judicials

Comentaris

Teresa Milà i Jordi Olivé durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Teresa Milà i Jordi Olivé durant la roda de premsa d'aquest dimarts. SFGA

El ministeri d’Afers Socials ha presentat els protocol per protegir els menors que han estat víctimes d’abús o agressió sexual o maltractament físic durant els processos judicials. La secretària d'Estat d'Afers Socials, Teresa Milà i el cap de l'àrea d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Jordi Olivé han anunciat que hi haurà el número de telèfon 175 per atendre les denúncies que també es podran efectuar de manera telemàtica.

D'aquesta manera, qualsevol persona, sigui un ciutadà o un professional, podrà notificar casos on el menor estigui en una situació de risc. L’objectiu dels protocols és evitar que l’infant rebi una victimització secundària arran de la reiteració dels fets en cada apartat del procés. Els protocols s'ha confeccionat amb la col·laboració de tots els àmbits implicats, com són el Cos de Policia, la Batllia, el ministeri fiscal, el Tribunal de Corts, l’Àrea de Medicina Legal i Forense i el ministeri d’Afers Socials.

S'inclou un servei d’orientació i acompanyament per a la família i la víctima, per aconsellar i evitar que se sentin desemparats després de tot el procés. Al mateix temps s'incorpora la figura del psiscòleg forense.

Durant la roda de premsa, Jordi Olivé ha detallat que des del ministeri s'han realitzat formacions a entrenadors de diferents federacions esportives perquè puguin identificar i intervenir en possibles casos d'abús sexual. La intenció és seguir fent formacions per arribar a tots els sectors.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending