Creu Roja no optarà a realitzar el transport sociosanitari si es treu a concurs

L'ONG reclama una solució al tema i es mostra molesta per la situació de pròrroga que viu des d'inici d'any que genera incertesa en els treballadors

Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja.
Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja. CREU ROJA ANDORRANA

Creu Roja Andorrana (CRA) no ensopegarà dues vegades amb la mateixa pedra i, si el transport sociosanitari surt a concurs, no s'hi presentarà. Així ho han confirmat des de l'ONG el seu vicepresident, David Fraissinet, que ha recordat que "som una ONG sense ànim de lucre" i, per tant, "no disposem de registre de comerç".

D'aquesta manera, l'entitat ha volgut tancar, aquest vespre en el marc de la presentació del balanç d'activitats del 2021, qualsevol opció a lluitar per aquest servei si s'ha de fer per concurs. De fet, la situació de l'ONG és la mateixa de quan es va treure el del transport no medicalitzat i, per tant, el fet de no disposar d'un registre de comerç, no els permetria a optar.

Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja.

Relacionat

La Creu Roja continuarà assumint el transport sociosanitari com a mínim fins al juny

Vist que no hi ha cap novetat respecte al tema, el ministeri de Salut i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) han decidit prorrogar el conveni amb Creu Roja perquè continuï oferint el servei a raó de 30.000 euros al mes. De fet, actualment està vigent la segona pròrroga que allarga aquesta concessió fins al 30 juny. Una situació que molesta a l'ONG que considera que és "històricament el servei és de creu roja" i crea "incertesa" entre els professionals que hi treballen.

Per aquesta raó demanen una solució a la situació, però que sigui "primer beneficiosa per als usuaris, segon pels treballadors i tercer per l'entitat". De fet, segons ha pogut saber Altaveu, i que també crea cert malestar dins de l'entitat, és la data del conveni que és "del 2008" i, per tant, amb preus desactualitzats. "Si alguna privada vol assumir-ho, nosaltres no tindrem cap inconvenient en cedir-los", han afirmat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending