La Creu Roja continuarà assumint el transport sociosanitari com a mínim fins al juny

Govern i SAAS haurien d’haver promogut un concurs públic que, per ara, està al calaix i, per ara, han acordat prorrogar el conveni que es té amb l’ONG i pel qual abonarà 30.000 euros cada mes pel servei

Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja.
Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja. Toni Solanelles

La Creu Roja Andorrana continuarà assumint, almenys fins al mes de juny, el transport sociosanitari. Aquest servei hauria d’haver estat objecte d’un concurs públic però veient les dificultats que ja hi va haver amb el transport sanitari no medicalitzat, de moment el més calent és a l’aigüera. I el que han fet el ministeri de Salut i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), per ara, és anar prorrogant el conveni que tenien subscrit amb l’ONG.

De fet, i segons que es desprèn d’un edicte publicat al BOPA aquest dimecres, ja s’havia acordat una primera pròrroga en l’assumpció del servei fins al 31 de març. I ara se n’acorda una segona entre l’1 d’abril i el 30 de juny. La Creu Roja Andorrana percebrà 30.000 euros mensuals per la prestació de l’esmentat servei sociosanitari. Es tracta del programa intern, tant el que es fa de manera individual com el col·lectiu.

Quan al seu dia es va convocar, després d’una anàlisi prèvia i també certa dilació, el concurs relatiu al transport sanitari no medicalitzat, a mitjan juliol, la Creu Roja Andorrana ja s’hi va presentar. Però la seva proposta es va haver de desestimar ja abans de ser valorada perquè l’ONG, com la seva denominació ho deixa ben clar, no és una empresa. No té, per tant, les condicions comercials, de negoci, que el plec de condicions exigia.

Fora d’aquell concurs i quan ja es va deixar clar fins i tot des del ministeri de Salut que més aviat que tard caldria convocar un concurs, també, per al transport sociosanitari, els responsables de la Creu Roja Andorrana van mostrar el seu malestar per haver quedat al marge del transport sanitari i van deixar entreveure que potser en el futur tampoc no els interessaria, doncs, assumir el sociosanitari. De moment, i en virtut de prorrogar el conveni preexistent, l’ONG continuarà prestant aquest servei.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending