La caravana solidària de Creuem Fronteres lliura les 10.000 quilos d’ajuda al Sàhara

L’ajuda humanitària del segon comboi de l’entitat ha prioritzat fer la donació a població infantil, dones embarassades, i dones amb anèmia i els membres que n’han format part han visitat els infants que s’han acollit al Principat durant els estius

El comboi de Creuem Fronteres amb ajuda humanitària
El comboi de Creuem Fronteres amb ajuda humanitària

L'associació Creuem Fronteres ha lliurat les 10.000 quilos de material d’ajuda humanitària i els vehicles amb els quals han fet arribar-la al Sàhara al llarg d'aquesta setmana. Aquest ha estat el segon comboi, després del que es va enviar l’any 2019. Ha estat una entrega esglaonada i les persones que han format part de l’expedició han visitat les famílies dels infants que han estat acollits a Andorra.

La primera donació s’ha realitzat en un centre de recaptació dels medicaments, on s’ha deixat un camió sencer carregat d'insulina, mascaretes i tot tipus de medicament. I, pel que fa a la roba, les sabates i el material escolar s’ha lliurat en diferents zones del territori. En el darrer dia, que va ser aquest divendres, s’ha fet entrega dels vehicles que van permetre transportar el material d'Andorra fins al Sàhara.

L'ajuda humanitària que arriba als camps de refugiats sahrauís ha de ser gestionada i dirigida per Media Luna Roja Sahrauí. Un organisme equivalent a la Creu Roja a Europa, i la funció de l’entitat és rebre, organitzar i distribuir l’ajuda humanitària internacional.  Quan es fa arribar material d'ajuda humanitària com ha estat el cas d’Andorra és prioritzar fer la donació a població infantil, dones embarassades, i dones amb anèmia.

Membres de Creuem Fronteres amb els nens saharauís
Membres de Creuem Fronteres amb els nens saharauís

Les persones que han format part de l'expedició liderada per Creuem Fronteres han aprofitat per visitar les famílies d'infants que han estat acollits estius a Andorra, a qui els han ofert un obsequi: joguines, roba i un regal més personalitzat.

Comentaris (5)

Trending