Beneficiaris d’ajuts a l’habitatge estupefactes per la retallada de la prestació

Admeten que si han vist reduït el lloguer perquè estan en situació d’ERTO podrien explicar-se una rebaixa equivalent al 20% però no una tisorada superior

Comentaris

Les prestacions d'habitatge beneficien desenes de persones al Principat.
Les prestacions d'habitatge beneficien desenes de persones al Principat. ARXIU

Persones beneficiàries d’ajuts a l’habitatge han vist amb estupefacció com la prestació que havien de rebre per abonar el lloguer del mes de juny se’ls ha reduït de manera molt considerable, molt més del 20% que s’ha acordat en el cas que un assalariat es vegi immers en una situació de suspensió temporal de contracte de treball. Alguns dels afectats per aquesta situació han demanat explicacions al departament corresponent i, per ara, no se’ls ha motivat de manera lògica.

Asseguren els beneficiaris afectats que han contactat amb l’Altaveu, que per fer front al lloguer del mes de juny, la prestació que van rebre va ser l’oficialment concedida, sense cap mena d’alteració. En canvi, la reducció sí que s’ha aplicat per a la renda corresponent al mes de juny. Les fonts consultades han explicat que l’administració disposa de la documentació necessària i els justificants pertinents per, d’una banda, estar al cas de si el beneficiari de la prestació de l’habitatge està en situació d’ERTO o no i, si és el cas, si se li aplica la rebaixa al lloguer com pertoca.

La sorpresa d’alguns beneficiaris ha arribat quan l’ajut assignat ha passat a ser molt inferior a l’acordat inicialment i, a més, amb una rebaixa molt superior al 20%, que és la reducció que s’aplica al cost del lloguer. En aquest sentit, per posar un exemple, un dels casos exposats ha passat d’un ajut de 190 euros de mitjana anual a sols de 50 euros al juny. Les fonts consultades recorden que la circumstància, almenys, s’hauria d’haver advertit i és que, a més, no es pot aplicar una reducció no proporcional alhora que ja que al seu dia va ser formalment acordat, la retallada de la prestació també hauria d’anar acompanyada de l’acord corresponent “i no de la decisió unilateral que hauria adoptat una sola persona, un tècnic, segons que ens han explicat”.

Desocupació

L’ajut a l’habitatge no és la única prestació que està passant per una gestió dificultosa i un enrenou important per a alguns dels beneficiaris. Tres quarts del mateix, ja no ho ha explicat l’Altaveu, passa amb la prestació per desocupació. Fins que no hi ha la resolució corresponent, no es procedeix a abonar la prestació. A voltes amb un decalatge de deu o quinze dies en funció del que trigui el tràmit administratiu. Deu o quinze dies que per a algunes persones, per a algunes famílies, són tota una eternitat.

Rètol del ministeri d'Afers Socials a l'edifici de Clara Rabassa.

Relacionat

Neguit pels retards en els pagaments de les prestacions de desocupació

En aquest sentit, alguns afectats han explicat que encara a dia d’avui, ja a 20 del mes de juliol, per tant amb el mes molt avançat, encara no han percebut ni un euro de l’ajut. Cert que hi ha diferències entre aquells que s’han quedat sense feina per culpa de la Covid i els que ja no tenien feina abans . “Ens agafen el nom i el número de telèfon i ens diuen que ja ens avisaran”, però de moment, “no ens han tornat la trucada”.

Comentaris

Trending