L’associació d’educadors socials arrenca amb l’objectiu de definir el sector i les pautes de treball

Actualment, la formen uns 14 socis, però la previsió és que englobi la totalitat de professionals del sector

L'associació d'educadors socials s'ha presentat aquesta tarda.
L'associació d'educadors socials s'ha presentat aquesta tarda.

La Covid ho ha enrederit tot, però, els i les educadores socials ja estan constituïts en associació. De fet, aquest només ha estat el primer pas de l'entitat que té com a primera fita a assolir la definició del sector i la metodologia de treball. Una primera reunió de presentació amb la voluntat d'atraure el nombre més gran de professionals per anar tots en una mateixa direcció.

Els educadors i educadores socials ja estan constituïts en associació. De fet, aquest vespre s'han donat a conèixer després de superar els entrebancs burocràtics i la Covid, que ha fet aquest procés molt més llarg. Ara comença el camí; la primera de les parades de "recollir unes pautes de treball per definir que és un educador social" i donar visibilitat a la professió.

A partir d’aquí, “anar pas a pas” perquè els professionals tinguin el reconeixement que els correspon i es pugui aportar millores al sector, com pot ser un text legislatiu.

De moment són pocs, tot just uns 14, però la previsió és que s’arribi a la cinquantena, que equivaldria, més o menys al nombre de professionals que hi ha al país. En aquest sentit, ja han informat que es requerirà ser professional d’aquest àmbit per poder ser membre de l’entitat i, per tant, la voluntat és que l’associació sigui merament professional.

Aquest, però, no ha estat el primer intent de constituir l’associació d’aquest col·lectiu. De fet, com ha confirmat la seva presidenta, Empar Calvo Guri, “fa uns cinc anys es van començar a reunir diferents educadors”, però que es va aturar i, per tant, no va prosperar. Ara, es torna a reactivar amb la voluntat que sigui la bona i que el sector tingui la representació necessària.

Etiquetes

Comentaris

Trending