L’anunci i les condicions d’obertura de les guarderies neguiteja els privats i indigna els comuns

Tant les llars d’infants privades com les públiques han mantingut una trobada amb responsables sanitaris per mirar com es gestiona un protocol que inicialment no s’havia consensuat

Imatge d'una guarderia.
Imatge d'una guarderia. ARXIU

L’anunci de la posada en marxa, a partir de dilluns, de les guarderies està generant un important rebombori. La decisió governamental no s’havia comunicat als comuns, que estan molestos, com a mínim, per aquest fet. I, al seu torn, les llars infants privades consideren poc menys que inassumible el protocol que en matèria de seguretat i prevenció han imposat, d’entrada, els responsables sanitaris.

Representants públics i privats han mantingut avui trobades amb responsables governamentals per analitzar la situació oberta. Encara no hi ha una decisió última tancada. Tant les empreses privades com els comuns tenen de marge fins aquest dijous per fer les seves aportacions i després, divendres, hi ha una nova reunió per acabar de llimar els serrells que hi ha en l’aire per mirar com es pot fer efectiva l’obertura de les escoles bressol dilluns.

Tot i que la naturalesa del malestar, del rebombori, és lleugerament diferent, el cert és que tots els operadors de guarderies estan estupefactes per l’anunci governamental. Els comuns, sinó tots sí que majoritàriament, consideren que no van ser informats degudament per tal que fessin els preparatius escaients per reactivar les llars d’infants. D’altra banda, els privats esperaven poder participar en l’establiment del protocol per a l’obertura. Però se l’han trobat fet.

La majoria de comuns considera que se'ls hauria d'haver avisat amb més temps; els privats haurien preferit consensuar abans les mesures per a la reobertura

Les condicions que estableix el ministeri de Salut per a la reobertura són “molt complexes” per a les escoles bressol privades. Fins al punt que des del punt de vista econòmic, la represa serà inviable per a moltes de les empreses privades a no ser que imposin unes quotes estratosfèriques als usuaris, a les famílies que necessitin disposar del servei perquè tingui cura dels seus infants. Les restriccions que imposa el protocol en matèria de salut encareixen sobre manera, segons les fonts, tota la logística necessària.

Encara no hi ha data per a la reobertura de guarderies.

Relacionat

Tres infants per aula i educador com a màxim en l'obertura de les guarderies prevista per dilluns

Però en contra del que pensaven els empresaris de guarderies, en la reunió d’aquest dimecres no s’ha tractat la qüestió socioeconòmica. Sols s’ha posat damunt la taula temes de naturalesa sanitària. I amb tot, han sortit molts dubtes. Per exemple, s’haurien demanat les dades d’infants infectats per coronavirus per poder avaluar l’impacte que pugui tenir la reobertura de guarderies i així anar gestionant la situació. Aquestes dades, almenys avui, no s’han pogut facilitar. I d’aquí que s’hagi posposat la solució final a divendres.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending