Acord “bastant definitiu” per traslladar refugiats ucraïnesos d’apartaments a un hotel

El propietari cedeix l’establiment a la parròquia de Canillo, que serà gestionat en col·laboració amb l’associació de residents, i ara es treballa per derivar les famílies abans de l’inici de la temporada d’estiu

Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos.
Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos. ALTAVEU MÈDIA

Govern espera que en pocs dies pugui tancar definitivament el trasllat d’un bon nombre de refugiats ucraïnesos que, ara mateix, estan allotjats a apartaments turístics a un lloc més definitiu. L’acord assolit amb un privat, que cedirà un hotel a Canillo, és clau perquè aquestes persones havien de marxar al juliol, amb l’inicia de la temporada d’estiu. La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, ha confirmat que s’està acabant d’embastar el procés i ha admès “la urgència” que hi ha en alguns dels casos.

A l’arribar al país, algunes famílies ucraïneses van ser allotjades en diferents apartaments turístics, aprofitant que no s’utilitzaven aquests mesos. L’horitzó temporal, però, era clar: a l’estiu els propietaris els volien recuperar per tornar-los a obrir als visitants. I, per tant, caldria trobar un espai alternatiu per aquests refugiats. El temps corria.

I encara corre. Govern, però, hauria aconseguit tancar una solució, com a mínim, per donar sortida als casos més urgents. Pallarés ha confirmat que “hem rebut la proposta d’un privat per cedir-nos un hotel a la parròquia de Canillo” i ara toca “fer el projecte de gestió, que seria en part amb l’associació de residents ucraïnesos”. Un treball que caldrà fer de pressa, ja que “ja al juliol tenim problemes amb algunes famílies”.

El que sí que ha destacat la ministra és que seria “una solució bastant definitiva”. És a dir, que no seria per poques setmanes sinó que hi hauria, a diferència de la situació actual, una estabilitat amb aquest allotjament. “Això donaria temps perquè puguin trobar feina i altres llocs on viure o, com ens han comentat alguns, tornar al seu país”, ha indicat.

També en els pròxims dies s’haurà de definir quantes famílies podran residir a l’hotel. I, també, quines són les primeres a traslladar-se. Aquesta decisió, ha apuntat Pallarés, es prendrà per “valorant en funció de la urgència”. També ha apuntat que hi haurà “una entrada progressiva de més refugiats”.

Comentaris

Trending