Afers Socials atèn 493 famílies i concedeix 135 ajudes ocasionals

Ha donat 162 targetes de prepagament per les necessitats bàsiques durant la crisi

Jover i Filloy durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Jover i Filloy durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
El ministeri d'Afers Socials ha atès 493 famílies de des l'inici de la crisi i ha gestionat 30 ajuts per desocupació involuntària i 135 ajudes ocasionals, que han estat destinades a qüestions bàsiques per un import de 194.999 euros i 199.378 respectivament. En el segon cas el ministeri ja ha atorgat 119.954 euros i té previst pagar 79.422 euros més aquest divendres. Així mateix, ha donat 162 targetes de prepagament per atendre necessitats bàsiques, fet que ha suposat una despesa de 26.050 euros. Les dades han estat facilitades pel ministre d'Afers Socials i Joventut, Víctor Filloy.

El ministre ha detallat les diferents accions socials impulsades per afrontar la crisi com són ajuts als lloguers, la prestació per desocupació, el permís retribuït per tenir cura dels fills, i els serveis destinats a persones amb discapacitat, la gent gran, les dones, els infants i adolescents i per als temporers.

Des de l' àrea d'Infància s'han fet 184 trucades de seguiment a famílies i 190 a infants i adolescents,

Així, des de l' àrea d'Infància s'han fet 184 trucades de seguiment a famílies i 190 a infants i adolescents, i s'han detectat quatre noves situacions de risc amb cinc infants o adolescents implicats. S'han realitzat dues intervencions urgents, una  amb ingrés CRAE i posterior acolliment familiar i l'altra amb derivació a un centre terapèutic especialitzat fora d'Andorra. A més, tres interns a la Gavernera van donar positiu per coronavirus. També ha indicat que s'ha assistit en 52 casos de pares separats que tenien dubtes sobre la custòdia i un dels casos, a més, ha estat derivat a mediació familiar.

Filloy ha explicat les dues noves prestacions sobre habitatge i atur que el Govern ha posat en marxa per ajudar les persones que s'han vist afectades per la Covid-19 i que ja van ser publicades aquest dilluns al BOPA. Les ajudes es flexibilitzen i en el cas de l'habitatge només s'exigirà un any de residència legal efectiva al país i s'apuja el llindar del LECS d'1,2 a 1,3. També s'apuja un 10% l'import de les rendes màximes del lloguer i el barem patrimonial fins als 35.000 euros.

L'ajuda també contempla un increment del percentatge de participació en l'import de l'ajut, passant del 35 al 40% del preu de la renda mensual pels col·lectius vulnerables i del 30 al 35% per la resta de col·lectius. Aquests ajudes van destinades a aquelles persones que s'han vist afectades per la Covid-19 i tindran una durada, com la prestació de desocupació, de dos mesos o fins que el Govern declari la finalització de la crisi sanitària. 

La prestació per atur, s'aplicarà a les persones que han perdut la feina tant després del 13 de març com abans, de fet, a partir del 17 de febrer

En referència a la prestació per atur, aquetsa s'aplicarà a totes les persones que han perdut la feina tant després del 13 de març com abans, de fet, a partir del 17 de febrer, que percebran el salari mínim. S'elimina la inscripció al Servei d'Ocupació 45 dies abans de rebre la prestació o haver de fer les formacions. Un cop passi el termini establert per a aquesta ajuda (els dos mesos esmentats o fins que el Govern aixequi la situació de crisi sanitària) aquestes persones, si no han trobat feina, podran acollir-se a la prestació clàssica.

Filloy s'ha referit al Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) dirigit a la gent gran i que s'ha mantingut actiu, tot i la situació sanitària actual, amb l'objectiu de donar suport als que més ho necessiten. Ha subratllat l'augment dels casos de violència domèstica, que han passat de 12 l'any 2019 a 24 aquest any.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending