Vox exigirà el tancament immediat de la delegació de la Generalitat a Andorra

El diputat de la formació ultradretana al parlament de Catalunya, Antonio Gallego afirma que "així es gasten els diners públics els separatistes"

El diputat al parlament de Catalunya de Vox, Antonio Gallego.
El diputat al parlament de Catalunya de Vox, Antonio Gallego. VOX

El diputat de Vox al parlament de Catalunya, Antonio Gallego ha criticat per mitjà de les xarxes socials l'obertura d'una delegació de la Generalitat de Catalunya a Andorra el mes vinent. Gallego afirma que "així es gasten els diners públics els separatistes". La formació ultradretana, amb representació al Principat, exigirà el tancament immediat de la delegació.

Vox s'ha mostrat els darrers mesos totalment oposat a l'obertura de representacions del Govern català a l'exterior, considerant que "és escandalós que es malversin milions d’euros a insultar a Espanya en l’exterior” en unes declaracions fetes per un dels càrrecs electes del partit, María García.

L'obertura de la delegació al Principat va ser anunciada dissabte per la consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, en una entrevista a Europa Press, quan ha declarat que la Generalitat aprovarà el decret per crear diverses delegacions al maig, per després poder treballar en el pressupost i en el delegat que s'escollirà.

Espot saluda Aragonés en la visita oficial del president de la Generalitat a Andorra.

Relacionat

La Generalitat de Catalunya crearà una delegació a Andorra al maig

En l'entrevista, la consellera ha manifestat que al maig es materialitzarà la creació efectiva de la primera ronda de delegacions. En concret, aquestes seran al Japó, Corea del Sud, Andorra i Àfrica Meridional, amb seu a la ciutat sud-africana de Pretòria. La Generalitat també preveu obrir una delegació a l'Àfrica Occidental i al Brasil.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending