Els tretze sanitaris cubans que han marxat d’Andorra volen aquest matí cap al seu país

De la brigada que va arribar el 30 de març al Principat en queda ara poc més de la meitat dels integrants, que haurien de sortir a finals de juny

https://www.youtube.com/embed/CKn_pgeDwig

Els tretze sanitaris cubans que aquesta mitjanit han sortit del Principat, en autocar, cap a Madrid, tenen previst volar poc després del migdia d’avui cap al seu país. Aquests professionals de l’atenció sanitària han finalitzat la seva missió a Andorra com fa un parell de setmanes ho van fer tres integrants de la brigada més. La resta de components de la delegació haurien de deixar el Principat les darreres setmanes de juny.

Molts dels sanitaris que encara es queden han acomiadat al peu de l’hotel on han estat allotjats aquests dos mesos, a la carretera de l’Obac, a Escaldes, els companys que poc després de la mitjanit de dilluns a dimarts han emprès viatge, amb un vehicle d’Andbus, cap a l’aeroport de Barajas. Alguns dels que se n’anaven han aprofitat l’estada al país per comprar alguns utensilis o petits aparells electrònics -torres de refrigeració, per exemple- que podran utilitzar en arribar a les seves llars.

Diumenge van poder fer una ruta turística abans de deixar definitivament el Principat i, a la tarda, van rebre l’agraïment de les autoritats andorranes, representades pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el director general del SAAS, Josep Maria Piqué. El contracte de prestació de serveis que van firmar inicialment els governs dels dos països establia una durada de la tasca a realitzar de dos mesos. Tot i això disposaven d’un visat per a tres mesos.

Els cubans que se'n van posant davant el bus turístic.

Relacionat

Tretze sanitaris cubans emprenen aquest dilluns el camí de retorn a casa

La meitat de la brigada es queda algunes setmanes més del previst i s’ha d’acabar de concretar quan sortiran. Algunes fonts han indicat que és possible, o almenys encara no estaria decidit, que alguns pocs professionals dels que integren la brigada puguin allargar encara més l’estada del que es preveu que la missió general es doni finalment per acabada.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending