El tercer comboi humanitari no tornarà amb refugiats perquè ja s’ha arribat al límit establert

La Creu Roja ha declinat anar a Polònia amb una missió àmplia després que Govern li hagi recordat que el contingent màxim, per ara, de desplaçats s’ha xifrat en els 250 ja registrats; dissabte s’hi envia un tràiler amb dos xofers i 31 palets de material

Material descarregat al magatzem de la Creu Roja de Polònia a Przemysl pel primer comboi.
Material descarregat al magatzem de la Creu Roja de Polònia a Przemysl pel primer comboi. CREU ROJA ANDORRANA

Un tràiler i dos xofers. I 31 palets de càrrega. Aquestes són les magnituds del tercer comboi humanitari que la Creu Roja enviarà cap a Polònia si el temps ho permet per dur material per als damnificats de la guerra a Ucraïna. En aquesta ocasió no es preveu que la missió torni amb refugiats. D’aquí que l’expedició no la formin més vehicles. El Govern ha recordat a l’ONG que s’ha fixat un contingent de 250 refugiats que pràcticament s’ha cobert i, per tant, que no hi ha marge per portar més desplaçats cap al Principat.

Després d’una primera missió amb fins a divuit integrants i sis vehicles. I una segona amb vuit persones, un tràiler i un minibus, en aquesta ocasió sols serà un tràiler cedit per l’empresa Andorra Racing i dos conductors professionals els que viatjaran fins a Lublin, la ciutat polonesa destinació preferent dels tres combois, tot i que després han sorgit incidents que han alterat les rutes.

L’expedició tercera -i de moment, última de les inicialment previstes- s’ha fixat la sortida per aquest dissabte a la matinada. Amb tot, aquest calendari pot variar atès que hi ha una meteorologia adversa i és plausible que la sortida s’hagi d’ajornar almenys unes hores. Al tràiler s’hi carregaran els 31 palets amb material divers però sempre de primera necessitats que s’ha aconseguit recollir.

Comentaris (1)

Trending