El tercer comboi de Creu Roja descarrega el material a Polònia i ja torna cap a Andorra

L'ONG té previst fer una recollida d'aliments aquest dissabte 9 d'abril per la botiga solidària de l'entitat

Instant en què s'ha descarregat el material de Creu Roja Andorrana a Polònia.
Instant en què s'ha descarregat el material de Creu Roja Andorrana a Polònia.

Els 31 palets amb ajuda humanitària de Creu Roja andorrana ja s'han lliurat a l'homòloga polonesa perquè les pugui fer arribar allà on més es necessita per ajudar a les persones, majoritàriament dones i nens, afectades pel conflicte armat entre Rússia i Ucraïna. L'ONG, a més, ha previst per aquest dissabte una jornada de recollida d'aliments per abastir la botiga solidària.

El tercer comboi amb ajuda humanitària de Creu Roja ja ha complert la seva missió de descarregar els 31 palets a la ciutat de Lublin, Polònia, a uns 100 quilòmetres de la frontera russa. Després de sortit diumenge al matí del Principat, i una vegada complert l’objectiu, els dos xofers que componen l’expedició ja estan de retorn a Andorra.

En aquesta ocasió, recordem, només s’ha desplaçat un tràiler, ja que no hi ha hagut peticions per part de famílies per portar refugiats cap a Andorra. A més, els refugiats que havien d’anar a Berga es queden a Andorra i és que l’amistat que els va unir ja a Polònia i que es va reforçar en el viatge de tornada ha provocat que tots hagin fet els tràmits per quedar-se en el país. A tot això, s’hi ha d’afegir que el topall de 250 refugiats plantejat per Govern ja s’ha arribat.

Aquest no serà el darrer dels combois que l’ONG enviarà a la frontera polonesa-ucraïnesa. De fet, segons ha pogut saber l’Altaveu, l’entitat està preparant el quart que, si no hi ha cap canvi, sortirà entorn del 23 d’abril amb material cedit per una empresa privada i el material que encara resta al seu magatzem. En cas que no fos possible realitzar aquest quart desplaçament, aquest material es donaria a Creu Roja Francesa o Espanyola perquè la fes arribar a destí.

De forma paral·lela, l'entitat ha planificat per aquest dissabte 9 d’abril, de 9 a 18 hores, una recollida d’aliments en favor de l’entitat i la seva botiga solidària. Entre aquells productes que demanen hi ha d’higiene tan personal com de la llar, i tot allò que té data de caducitat tardana, com galetes, conserves o farina. Tot i això, i mitjançat les xarxes socials, han ressaltat que de pasta, raspall de dents, pasta de dents i llegum seca i en conserva tenen estoc suficient. Per contra, recorden que els productes frescos com aquells de nevera no els poden acceptar.

Etiquetes

Comentaris

Trending