Sense cap decisió sobre l’equiparació d’Andorra amb l’Alt Urgell a partir del 7 de desembre

El conseller d’Interior català afirma que s’és conscient de la “correlació social i econòmica” que hi ha entre tots dos territoris i que la qüestió es tractarà en breu però ara per ara no es pot donar una resposta a la petició

Una compareixença del conseller d'Interior català Miquel Sàmper.
Una compareixença del conseller d'Interior català Miquel Sàmper. ARXIU

La normalització de la mobilitat entre Andorra i Catalunya haurà d’esperar. El conseller d’Interior català, Miquel Sàmper, ha assegurat fa poca estona que “no hem pres cap decisió” sobre equiparar Andorra amb l’Alt Urgell. Sàmper ha explicat que “de forma ràpida intentarem donar una resposta” a la demanda feta pel Govern i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, però que ara per ara no es pot afirmar que a partir del 7 de desembre la frontera no presenti cap restricció.

Sàmper ha fet aquesta referència en la roda de premsa d’actualització sanitària a Catalunya i després que ell mateix i la consellera de Salut, Alba Vergés, s’hagin reunit a Barcelona amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, i l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega. Sàmper ha explicat que la Generalitat és coneixedora de la “correlació social i econòmica” entre tots dos territoris. “Però no hem pogut donar una resposta.”

Qualsevol qüestió l’ha d’avaluar prèviament el Procicat, la comissió en què estan integrats tots els experts que avaluen la situació relacionada amb la pandèmia des de tots els punts de vista plausible. Això sí, el conseller ha reconegut que la demanda d’Andorra i l’Alt Urgell s’avaluarà en breu per mirar de donar una resposta “de forma ràpida”.

Comentaris (4)

Trending