La seguretat ciutadana, una de les preocupacions del sector empresarial per l’Acord d’Associació

Espot i Riba han comentat amb el sector les conclusions que s’han extret de l’informe realitzat per la Cambra de Comerç en relació amb les negociacions amb la Unió Europea

Comentaris

Riba i Espot a la Cambra de Comerç
Riba i Espot a la Cambra de Comerç SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, han participat en la presentació de l’informe elaborat per la Cambra de Comerç i Indústria (CCIS) en relació amb les negociacions per a l’Acord d’Associació amb la Unió Europea (UE). D’aquesta manera, s’han pogut identificar els elements de reflexió  i serà una bona guia que facilitarà poder esclarir dubtes i inquietuds. De fet, s’han remarcat algunes de les preocupacions del sector, com poder accedir a fonts de finançament europeus o la seguretat ciutadana.

Durant la trobada Espot i Riba han exposat el que consideren l’objectiu de l’Acord d’Associació, que hauria de permetre un encaix i una participació progressiva al mercat interior europeu. Això sí, tenint en compte i preservant les particularitat d’Andorra. Es tractarà d’un instrument que ha de possibilitar que el sector empresarial del país es diversifiqui i esdevingui més resilient. S’han comentat els elements més transversals que inquieten el sector empresarial, com són la necessitat de preservar la seguretat ciutadana, de controlar el flux de circulació de persones, d'avançar en generar infraestructures que permetin el desenclavament o poder accedir a fonts de finançament europeu.

També ha revisat les conclusions de l'informe referents als neguits expressats pels diferents sectors en aspectes referents a períodes transitoris d'adaptació o aspectes més concrets de cada sector que es tractaran específicament. Espot i Riba han recordat que, amb col·laboració amb la Cambra de Comerç i Serveis, s'ha establert un punt fix d'informació a l'empresari sobre l'Acord d'associació que s'està negociant amb la Unió Europea. El punt d'informació funcionarà tots els divendres al matí a partir del 27 de gener, amb cita prèvia, amb la finalitat de respondre a les consultes del teixit empresarial en relació amb l'Acord.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending