Un projecte de llei francès pretén endurir les multes per contraban de tabac

Les sancions s'incrementarien considerablement i anirien acompanyades d'una pena de presó d'un any

Cues de cotxes a punt de sortir per la duana del Baladrà.
Cues de cotxes a punt de sortir per la duana del Baladrà. Altaveu

Un projecte de llei preveu endurir considerablement les multes per contraban de tabac a França. El text haurà de ser debatut a l'Assemblea Nacional i al Senat. Segons l'informe que acompanya el projecte, una de cada tres cigarretes que es consumeixen al país ha estat comprada a l'estranger, especialment a Andorra i a Espanya.

El projecte inclou tot un seguit de sancions que van des del pagament dels drets de consum que seran de 840 euros per 20 cartrons, una altra multa que pot arribar a 750 euros, i a requisar la mercaderia i el vehicle que hagi servit per a transportar-la. La pena de presó serà d'un any.

Els diversos parlamentaris antitabac que donen suport al text ho argumenten per la diferència de preu amb els països veïns, per la recaptació que deixa de percebre l'Estat i per l'elevat nombre d'establiments de venda de tabac, entre 800 i 1.000, que han de tancar cada any

Entre les dades que acompanyen el projecte s'esmenta que la diferència de preu amb Andorra és del -65%, amb un cost de 35 euros els deu paquets per 100 a França. El govern francès ja ha anunciat que a partir de la setmana vinent s'incrementarà la vigilància als departaments fronteres per evitar el contraban i també la immigració il·legal.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending