Una princesa ‘d’estar per casa’ entre cooperants de les ‘petites’ Creu Roja

L’hereva del tro de Liechtenstein Sophie de Baviera és un dels representants nacionals en la trobada de les societats dels petits estats europeus

Els representants de les Creu Roja, amb la princesa de Liechtenstein segona per la dreta. CRA

Ni proteccions oficials ni grans mesures de seguretat. Res de res. La corona que porta de fet però no pas en el dia a dia no l’impedeixen fer una vida normal. D’estar per casa. Sophie de Baviera actua com qualsevol altre representant nacional en la trobada que delegacions de mitja dotzena de societats nacionals de la Creu Roja de petits estats europeus fan durant un parell de dies al Principat. Ella, hereva al tron de Liechtenstein, forma part, òbviament, de la delegació del seu país.

Sophie està participant de tots aquells actes programats en la trobada que mantenen els representants nacionals de les Creu Roja de Geòrgia, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg i Mònaco, a banda d’Andorra. Comparteixen experiències de com es poden resoldre problemàtiques comunes que comparteixen els petits països. Aquest dijous, la princesa, filla dels ducs de Baviera Max i Elisabet, i que va passar de ser integrant d’una de les cases de sang real més fortes d’Alemanya (va néixer a Munic fa 54 anys) a integrar-se a la casa reial de Liechtenstein en casar-se el 1993 amb l’hereu Alois, va visitar Casa de la Vall i va estar atenta a les explicacions històriques sobre el Principat. Curiosament, la setmana vinent el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, visiten Liechtenstein i entre altres es trobaran amb membres de la casa reial en una visita del tot protocol·lària i institucional.

La princesa Sophie de Baviera, amb abric blau i al centre de la imatge durant la visita a Casa de la Vall.
 

A Andorra, la princesa Sophie, mare de quatre fills, haurà tingut l’oportunitat d’estar a les instal·lacions de restauració del Coll de la Botella o a la Borda del Pi de Canillo i haurà fet turisme per Ordino o per Encamp, per posar uns pocs exemples d’algunes de les activitats programades en què hauria de participar l’hereva de Liechtenstein com a integrant de la delegació del seu país, que com la resta de participants en la trobada ha hagut d’exposar la situació local per poder compartir experiència amb la resta d’estats.

El vicepresident de la Creu Roja Andorrana, David Fraissinet, ha explicat que la trobada serveix per fer ‘networking’ entre els assistents, però que també es discuteix “com podem ajudar més al moviment internacional i viceversa”. Les societats dels petits estats, ha afegit, “som un grup molt heteròclit però molt unit”. A la pregunta de si hi ha alguna idea de les aportades per les delegacions visitants que la Creu Roja Andorrana tingui previst adoptar ha respost que és massa aviat per dir-ho. “Hem sentit idees interessants, però caldrà presentar-les a l’equip, pressupostar-les, prioritzar-les…”.

Etiquetes: