Primera trobada d’Espot amb el nou ambaixador francès

El cap de Govern i el diplomàtic han abordat com millorar la cooperació entre els dos països en àmbits com les infraestructures, l’educació i la sanitat

Tribolet i Espot, durant la reunió.
Tribolet i Espot, durant la reunió. SFGA/J.A.VILADOT

El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha reunit aquest matí amb Jean-Claude Tribolet, nou ambaixador de França al Principat. Tots dos han abordat diferents àmbits en els quals es vol intensificar la col·laboració entre tots dos països, com ara l’educació o la sanitat. A la vegada, el màxim responsable de l’executiu ha desgranat al diplomàtic les línies mestres del programa Horitzó 2023.

Es tracta de la primera trobada que el nou cap de la legació gal·la ha tingut amb Espot, després d’arribar al país ara fa unes setmanes. La reunió ha servit per tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals entre ambdós països. Més concretament, s’ha parlat de com millorar la cooperació i la col·laboració transfronterera en el marc de les connexions viàries, l'educació, la sanitat, el medi ambient i la transició energètica i les sinergies establertes en l'àmbit del turisme.

Espot i Tribolet han explorat també els diferents punts que es tractaran en la quarta sessió del diàleg transfronterer Andorra-Occitània, previst per al 23 de setembre. La trobada serà acollida per Andorra. En ella participarà el prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, així com el conseller regional d’Occitània / Pirineus-Mediterrània, i representant de la presidenta de la Regió d’Occitània, John Palacin.

Durant la trobada, també han comentat l’actualitat política i econòmica del Principat així com l’agenda europea. Espot a exposat a Tribolet el full de ruta marcat pel Govern per als pròxims anys de cara a l’horitzó 2023.

Etiquetes

Comentaris

Trending