El primer comboi posa punt final a l’aventura amb l’arribada dels quatre refugiats al Principat

En cinc dies han realitzat gairebé 5.000 quilòmetres fins a la frontera polonesa-ucraïnesa per entregar l’ajuda humanitària andorrana

El primer comboi ja torna a ser el país després d'entregar l'ajuda humantària
El primer comboi ja torna a ser el país després d'entregar l'ajuda humantària

Els quatre refugiats recollits a Bratislava, familiars d’una resident al país, juntament amb tres integrants del primer comboi han arribat a primera hora del matí i han posat fi a aquesta primera expedició que els ha portat fins a Polònia per fer entrega dels productes més necessitats, com medicaments, roba interiors, o bolquers i menjar per nadons.

Aquest matí, a les set, ha arribat el darrer dels vehicles del primer comboi amb ajuda humanitària. Ho han fet més tard que la resta, però la desviació que han fet fins a Bratislava per recollir quatre familiars, tres adults i una menor, d'una resident ucraïnesa i voluntària de creu Roja ha enrederit el punt final d'aquesta primera expedició.

La trobada entre els membres del comboi i els quatre ucraïnesos.

Relacionat

Recollits els quatre ucraïnesos que el comboi andorrà portarà cap al Principat

Els 17 integrants d’aquesta primera expedició deixen enrere cinc dies on han recorregut gairebé 5.000 quilòmetres per portar tots els productes recollits al Principat per ajudar als ucraïnesos que fugen del conflicte bèl·lic entre Rússia i el país eslau. Bolquers, menjar per nadons, aigua potable o medicaments han estat els productes que majoritàriament han omplert les quatre furgonetes i els dos camions. A més, com ja han anat dient sovint els impulsors de la iniciativa, els diferents punts de recollida continuen operatius per ajudar a aquesta emergència i que tots aquells que  vulguin aportar el seu granet de sorra mirin les llistes actualitzades del que fa falta.

Després d’aquest primer comboi, com ja van anunciar abans de la sortida, tenen plantejat dos més, a l’espera de com evolucioni la guerra. En principi, i sempre amb unes dates provisionals, el segon hauria de sortir aquest mateix dimecres i el tercer, la següent setmana.

Comentaris

Trending