La pressió econòmica porta a posposar la Cimera per intentar poder-la fer presencial el 2021

El Govern comunicarà formalment aquesta setmana que els actes principals de la trobada iberoamericana es volen dur a terme amb la presència física a Andorra dels alts càrrecs del sector

Una de les trobades que es van fer a Soldeu l'hivern passat.
Una de les trobades que es van fer a Soldeu l'hivern passat. ARXIU

Andorra ha fet tal dispendi -amb la creació fins i tot d’una fundació perquè ho gestioni- i té tanta gent, benentès, pendent de l’arribada de les delegacions iberoamericanes i els ingressos que això reportaran per a uns quants grups empresarials del país que ara no es pot permetre que la Cimera Iberoamericana quedi en una trobada telemàtica i es pretengui justificar davant la ciutadania la despesa que es vol assegurar que tot i no ser presencial costa tot el muntatge.

D’aquí que les pressions dels agents econòmics i, també, el fet que es considera que el Principat no tindrà la mateixa visibilitat organitzant un fòrum internacional de primer ordre amb la presència a Andorra dels caps de govern i d’Estat portaran el Govern a comunicar aquesta setmana als responsables iberoamericans que prefereix que els actes centrals de la trobada s’ajornin i s’intenti per totes vies que la reunió dels principals dirigents de la zona regional en què el país va decidir incloure’s puguin acudir la primavera que ve al Principat.

El president i el director gerent de la CEA, Gerard Cadena i Iago Andreu en una roda de premsa.

Relacionat

La CEA demana que la Cimera Iberoamericana sigui presencial

Malgrat que a preguntes de l’Altaveu, la ministra de Turisme, Verònica Canals, va assegurar aquest dilluns que no hi havia presa cap decisió, es vol fer el possible perquè la Cimera sigui presencial, al final hi ha molta feina al darrere d’aquest esdeveniment i si no es fes presencial Andorra perdria una gran oportunitat de visibilitat. I, sobretot, els sectors econòmics, els grups empresarials, que pensaven fer una nodrida caixa amb l’arribada dels dirigents iberoamericans i la seva estada al país, per exemple, no podrien justificar els ingressos que aquest muntatge els havia de portar.

Això no treu que com s’ha fet els darrers dies, durant la propera tardor no es continuïn fent trobades, fòrums de segona fila emmarcats en la mateixa dinàmica iberoamericana a partir d’eines telemàtiques. Però no es pot justificar de cap de les maneres que es pretengui fer veure que una trobada telemàtica pot arribar a tenir un cost igual o superior que el de la Cimera presencial. Aquest missatge, però, es va llançant perquè faci taca d’oli, gota malaia. Els diners invertits a aquesta alçada de la pel·lícula, la gent contractada, és tal, que s’ha de mantenir viva la flama. I qui dia passa any empeny.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending