Les persones procedents d’Andorra que vulguin anar a Galícia no s’hauran de registrar

La Xunta treu el Principat i també Catalunya de la llista de territoris els viatgers dels quals s’han d’inscriure de manera obligatòria

La Torre d'Hèrcules, a A Corunya, un dels monuments gallecs més visitats.
La Torre d'Hèrcules, a A Corunya, un dels monuments gallecs més visitats. ARXIU

Aquelles persones residents a Andorra o que hi hagin estat els darrers catorze dies i vulguin anar a Galícia no caldrà que s’inscriguin en el registre de viatgers obligatori que ha disposat la Xunta de la comunitat espanyola en relació amb el control de la Covid. La sortida d’Andorra i de Catalunya de la llista de zones els originaris dels quals estan obligats a comunicar la seva anada a la comunitat gallega són dues de les incidències més destacades en l’actualització de la llista que ha fet el govern autonòmic.

El Diari Oficial de Galícia (DOG) va publicar aquest dimecres a darrera hora un butlletí en què s’actualitzaven alguns elements en relació amb el control del coronavirus. Sia per les pressions o pel que sia, en el llistat de territoris els viatgers dels quals han de registrar-se per poder anar a Galícia no hi apareix pràcticament cap país europeu. Només hi resten Azerbadjan, Illes Fèroe i Kosovo. Des de qualsevol punt de l’Àfrica i des de molts territoris d’Àsia i Amèrica si cal anotar-se prèviament.

També manté la Xunta de Galícia l’obligació de registrar-se a les persones que procedeixin de Madrid, Navarra, Aragó i el País Basc. Catalunya n’ha quedat al marge, encara que en el primer llistat hi era. El llistat s’elabora a partir de la incidència acumulada de Covid, sempre que superi en més de 3,5 cops la de Galícia. Tradicionalment a Andorra hi ha molts residents que són originaris d’aquella regió espanyola o que hi tenen família i, per tant, i més encara a l’estiu, és possible que en un moment o altre s’hi vulgui viatjar. Per tant, cal estar atent a qualsevol incidència sempre que es vulgui iniciar qualsevol desplaçament.

Etiquetes

Comentaris

Trending