S’obre la porta a poder anar a Barcelona i Lleida abans del proper cap de setmana

La Generalitat preveu demà fixar el dia que se sol·liciti -o fins i tot sol·licitar- que les regions metropolitanes i la de la Terra Ferma passin a la fase 3 de la desescalada

Un detall de la Sagrada Família, un dels símbols de Barcelona.
Un detall de la Sagrada Família, un dels símbols de Barcelona. Toni Solanelles

Anar a Barcelona i Lleida podria ser possible abans del cap de setmana que ve i, en tot cas, segur que ho serà abans del pont de Sant Joan. La Generalitat té clar que durant la setmana que s’inicia demà, les regions metropolitanes i la de la Terra Ferma passin a la darrera fase de la desescalada sanitària. Des de demà, el 70% del territori català estarà en la fase 3 i, en principi i si no hi ha una contra ordre, els ciutadans del Principat hi podran anar.

La voluntat del govern català és estudiar durant el dia de demanar quin dia se sol·licita formalment a les autoritats sanitàries espanyoles que aprovin el pas de Barcelona i Lleida a la fase 3 del desconfinament. De fet, la petició es podria arribar a fer demà mateix i després Madrid ho ha d’autoritzar. La voluntat de fer el pas de demanar la inclusió a la fase 3 de la zona metropolitana i la lleidatana l’ha anunciat aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió de presidents autonòmics amb el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez durant la compareixença d'aquest diumenge.

Relacionat

Espanya obrirà les fronteres el dia 21 de juny excepte amb Portugal

Cal veure com es coordinen totes les administracions que interactuen en el territori català, perquè l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també hi ha dit la seva, i malgrat que no té competències sobre la matèria, és clar que, en certa manera, les seves demandes també són escoltades. Per Colau, Barcelona hauria d’estar en fase 3 com a molt tard el cap de setmana vinent per poder anar digerint l’arribada de turistes i visitants, que es preveu força elevada per volts de Sant Joan.

L’anunci de Torra s’afegeix a la proposta de Sánchez d’obrir les fronteres de l’Estat espanyol a partir del 21 de juny, és a dir de diumenge vinent, quan ja s’haurà acabat l’estat d’alarma. Per tant, és possible doncs que si no és abans de diumenge vinent, sí que d’ara en vuit dies sigui possible viatjar des d’Andorra fins a la capital catalana. En tot cas, a partir d’aquest dilluns sí que és possible anar a la Costa Daurada o a la Costa Brava. A les Terres de l’Ebre o a l’Empordà. Amb Berga, Solsona, Igualada o Manresa pel mig, però sense, de moment, poder accedir a les comarques de les regions sanitàries lleidatana o les de l’àrea metropolitana.

Comentaris

Trending