Espanya obrirà les fronteres el dia 21 de juny excepte amb Portugal

El país veí avança uns dies l’obertura internacional per als països de l’espai Schengen amb la qual cosa queda clar que els ciutadans andorrans podran recuperar la ‘plena’ mobilitat

Pedro Sánchez durant la compareixença d'aquest diumenge.
Pedro Sánchez durant la compareixença d'aquest diumenge. agències

Espanya obrirà totalment les fronteres per al conjunt dels països de la Unió Europea (UE) excepte per Portugal diumenge que ve, el 21 de juny, una setmana i poc més abans del que estava previst. En el cas de les punts fronterers amb el país lusità l’obertura es manté en l’1 de juliol a petició de les autoritats d’aquell país. Així ho ha anunciat aquest matí el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el marc d’una més de les trobades amb els responsables autonòmics.

Espanya inicia aquest dilluns, doncs, la darrera setmana de vigència de l’estat d’alarma. La decisió, en principi, no modifica massa el que podia afectar Andorra. Ara, es confirma que almenys dins de l’Estat espanyol la mobilitat serà total, fet que no estava tan clar que succeís abans de l’1 de juliol. Alhora, i si no hi ha cap contraindicació en no ser el Principat estat de l’espai Schengen, a partir del 21 de juny podran arribar ja a Andorra turistes espanyols, des de qualsevol punt del territori veí.

Des de divendres al matí, els ciutadans del país poden creuar la frontera del riu Runer per arribar-se, almenys legalment, fins a qualsevol dels indrets inclosos en la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. A més, a partir d’aquest dilluns, i en avançar altres regions sanitàries en els nivells de la desescalada prevista a l’Estat veí, serà possible si no hi ha cap marxa enrere que els andorrans o residents al Principat puguin anar des d’Andorra fins a la costa de Girona i a la de Tarragona. Això sí, cal mirar per on es passa. Per exemple, la ruta no pot incloure Ponts. I és que no es pot passar per la regió sanitària lleidatana i tampoc es pot anar a Barcelona.

Etiquetes

Comentaris

Trending