La ministra de Turisme admet al sector que les noves mesures de França els han agafat de sorpresa

Govern espera que el seu homòleg francès aclareixi com afecta el nou decret la mobilitat entre tots dos països i l’exigència d’una prova negativa PCR o no

Verònica Canals fa pocs dies en un acte públic.
Verònica Canals fa pocs dies en un acte públic. ARXIU

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha reconegut als operadors del sector turístic del país que les noves mesures anunciades pel govern sorprès els han agafat “per sorpresa”. L’executiu del Principat està a l’espera que les autoritats franceses detallin les decisions adoptades pel gabinet que dirigeix Jean Castex i veure així com afecten la mobilitat entre França i Andorra i, també, si l’exigència d’una prova negativa PCR opera també en el cas del Principat o no.

Canals ha exposat als operadors del sector que la sorpresa ve donada pel fet que “el nostre Govern no ha rebut encara la notificació oficial explicant com s’aplicaran, quina durada tindran, com afectaran la mobilitat entre els dos estats…” Canals exposava als seus interlocutors que estan a l’espera del resultat d’una reunió interministerial a França per tal que s’aclareixi el contingut del nou decret.

El primer ministre francès, Jean Castex.

Relacionat

França demanarà un test PCR per entrar al país a partir de diumenge

La ministra assegura que s’estan fent, “com de costum”, negociacions i comunicacions entre els dos executius “per aconseguir, sempre que això sigui possible, el millor tracte per al nostre país i els seus ciutadans”. La premsa francesa especula aquest dissabte amb què no serà necessària una PCR negativa per tornar a França des d’Andorra a no ser que s’hagin fet tres nits o més d’estada al Principat. Tampoc no es faria fer cap prova a la frontera francoandorrana. Això sí, es demana respectar el toc de queda que va de 6 de la tarda a 6 del matí.

Comentaris (9)

Trending