França demanarà un test PCR per entrar al país a partir de diumenge

Si es manté el mateix criteri que fins ara, Andorra també hi estarà inclosa tret que hi hagi un canvi de darrera hora o es facin gestions diplomàtiques

El primer ministre francès, Jean Castex.
El primer ministre francès, Jean Castex. Altaveu

El primer ministre francès, Jean Castex ha anunciat aquest divendres que, pel moment, no hi haurà confinament però que a partir de diumenge caldrà una PCR des de tots els estats de la Unió Europea per entrar al pais. Es tancaran les fronteres de fora de l'espai Schengen. Els centres comercials de més de 20.000 metres quadrats que no es dediquin a l'alimentació hauran de tancar des de dilluns.

Quedan exempts de la normativa de la prova PCR els treballadors transfronterers. Si es continua aplicant el mateix criteri que fins ara, els andorrans també estaran inclosos en el mateix grup que la resta de països de la Unió Europea més Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, San Marino, el Vaticà i Suïssa. Es va fer així quan es va imposar el test PCR per entrar a França amb avió. Ara, només un canvi de darrera hora del govern francès o les gestions diplomàtiques poden fer variar aquesta normativa.

Castex ha dit que cal dur a terme un esforç per evitar un tercer confinament i ha confirmat que l'avançament del toc de queda a les sis de la tarda ha donat resultats. Es reforçarà el teletreball i augmentaran els controls de policia per fer complir el toc de queda i l'ús de la mascareta.

Aquest divendres s'han comunicat 22.800 nous casos i 355 defuncions. El primer ministre ha reconegut que "la situació és complicada" i que "es donen tots els elements per a un nou confinament". Hi ha més de 3.000 pacients a les unitats de cures intensives.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending