Més de 2.000 litres d’aigua i una tona i mitja d’aliments cap a Polònia

Indústries Montanya fa una important donació que s’inclou en els 31 palets de productes que està previst que surtin d’Andorra divendres en el segon comboi solidari amb la població ucraïnesa format en aquesta ocasió per un tràiler i un autobús

Una col·laboradora de la Creu Roja acabant d'organitzar la donació d'IMSA.
Una col·laboradora de la Creu Roja acabant d'organitzar la donació d'IMSA. ALTAVEU MÈDIA

Més de 2.000 litres d’aigua, pràcticament 2.200, i gairebé una tona d’aliments molt diversos. Aquesta és la suma de la donació feta aquest dimarts per Indústries Montanya (IMSA) a la Creu Roja Andorrana i que s’afegeix al producte que divendres està previst que surtin d’Andorra cap a Polònia en el segon comboi solidari amb la població ucraïnesa que fuig de la guerra. En aquesta ocasió seran un tràiler i un autobús els que aniran cap a la zona fronterera amb els indrets en conflicte.

El segon comboi humanitari de Creu Roja Andorra ja està gairebé a punt per sortir en destinació a Polònia i fer una nova entrega de material per ajudar als refugiats ucraïnesos que escapen del conflicte bèl·lic entre Rússia i el país eslau. Ho farà divendres a les cinc del matí, com ha confirmat el director de l’ONG, Jordi Fernández, però amb diferències respecte al primer. La més destacada és el volum de vehicles que es desplaçaran: passant de sis a dos.

IMSA ha volgut mostrar la seva solidaritat i compromís amb aquelles persones que més dificultats estan passant ara mateix i ha lliurat degudament embalat multitud d’aliments, molts d’ells llaunes de peix en conserva o pots de llegums, fruita o fins i tot polvorons, i centenars de botelles d’aigua

En concret serà un tràiler i un autobús de 35 places. Tot i aquesta disminució, Fernández ha volgut ressaltar que “no es perd capacitat de transport, que continuarà sent de 31 palets”. Per contra, es guanya en “optimització de recursos” i “comoditat” per les persones que formaran part de l’expedició, ja que “permetran tenir un millor lloc per descansar mentre no condueixin i relacionar-se entre elles”. 

Entre els palets, entre els productes que viatjaran cap a Polònia, hi ha l’aigua -uns 2.200 litres- i els pràcticament 1.500 quilos d’aliments que ha donat IMSA, que té una en el seu conglomerat empresarial una de les distribuïdores d’alimentació més importants del país. L’empresa andorrana ha volgut mostrar la seva solidaritat i compromís amb aquelles persones que més dificultats estan passant ara mateix. Entre el subministrament que s’ha lliurat aquest matí degudament embalat hi ha multitud d’aliments, molts d’ells llaunes de peix en conserva o pots de llegums, fruita o fins i tot polvorons.

EL BUS

Tot i portar un autobús, no hi ha previsió de portar refugiats cap a Andorra, sinó com ha succeït en el primer, “en cas que algú d’Andorra ens demani ajuda per portar familiars o amics cap al Principat i que hagin sortit d’Ucraïna es mirarà d’ajudar-los”. Aquests són els principals canvis que han sorgit de la reunió d’aquest matí entre tots els integrants del primer comboi. En aquest sentit, Fernández ha indicat que aquest primer viatge “s’ha muntat amb certa urgència perquè interessava portar totes les donacions rebudes com més aviat millor cap al seu destí”.

Jordi Fernàndez: “S’ha donat visibilitat i esvaeix dubtes, ja que la gent ha pogut comprovar que hi ha garantia d’entrega”

La valoració d’aquesta primera expedició humanitària és “molt positiva” per diverses raons. La primera d’elles és que “s’ha donat visibilitat i esvaeix dubtes, ja que la gent ha pogut comprovar que hi ha garantia d’entrega”. De fet, per Fernández aquesta qüestió és un dels principals neguits en la població quan fa una donació i que, molt sovint, no sap si arriba a destí.

D’altra banda, també s’ha mostrat satisfet “pel seguiment”, ja que “la gent ha pogut viure, juntament amb nosaltres encara que no fos en primera persona, el camí que hem fet i l’esforç realitzat”. Una primera expedició que ha transcorregut, segons Fernàndez, sense incidències, més enllà de les “petites friccions” que hi hagin pogut haver a causa del cansament acumulat per aquests 5.000 quilòmetres i els cinc dies de recorregut.

Entre el primer i el segon comboi, tot i que hi ha gent que li hagués agradat repetir, les persones seran diferents pe “donar l’oportunitat que més gent pugui viure aquesta experiència”, que com han ressaltat des de l’ONG es tracta d’una “missió humanitària, portant material de primera necessitat d’un lloc fins a un altre”.

El primer comboi ja torna a ser el país després d'entregar l'ajuda humantària

Relacionat

El primer comboi posa punt final a l’aventura amb l’arribada dels quatre refugiats al Principat

El que no canviarà serà el material que carregaran en aquest segon comboi. Després de poder corroborar amb Creu roja polonesa i ucraïnesa els productes que més necessiten, “tornarem a portar roba interior, bolquers, roba interior, medicaments, menjar per bebès”. En aquest sentit, Fernández ha recordat que qui vulgui fer la seva aportació consulti les llistes actualitzades a les xarxes socials.

Comentaris (6)

Trending