La marxa del primer conseller amb la de Caballero canviarà la cúpula de l'ambaixada francesa

Eugène Capdevila ja ha acabat la seva estada a la seu diplomàtica a Andorra i tindrá un nou destí

Eugène Capdevila amb la consellera de Cultura de Sant Julià de Lòria, Sònia Carrillo.
Eugène Capdevila amb la consellera de Cultura de Sant Julià de Lòria, Sònia Carrillo. Comú de Sant Julià de Lòria

L'ambaixada francesa a Andorra canviarà els seus dos principals càrrecs que són l'ambaixadora i el primer conseller. Jocelyne Caballero ja va anunciar la seva marxa abans de la celebració de la festa nacional francesa el 14 de juliol passat. Ara ha estat el torn del primer conseller, Eugène Capdevila. El diplomàtic espera un nou destí.

El relleu s'ha de fer efectius el mes de setembre però la pandèmia de la Covid-19 està alentint els nomenaments. De tota manera, en el cas d'Andorra, la voluntat es activar-ho perquè hi ha un tema prioritari i urgent com és la tornada a l'escola que, en el cas del sistema francès, mou només en el Lycée Comte de Foix uns 1.300 alumnes.

Arriba un nou director amb un full de ruta precís i que, a més de la delegació d'ensenyament, comptarà amb el suport de l'ambaixada perquè hi ha diversos projectes ben definits.

A banda de l'educacio, als nous diplomàtics els esperen diversos dossiers com la cooperació amb Andorra, la remodelació de la carretera d'accés des de França i la lluita contra el contraban d'alcohol i de tabac. L'ambaixadora Jocelyne Caballero deixa altres temes pendents com són el cobrament de les multes per excés de velocitat en radars als conductors andorrans que circulen per França o l'augment d'estudiants andorrans als centres d'ensenyament superior de França ja que, actualment, les xifres són molt superiors a Espanya.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending