La Generalitat pressiona perquè Madrid permeti la mobilitat entre l’Alt Urgell i Andorra

El govern català admet haver traslladat a l’espanyol “la preocupació” tot recordant que “en tractar-se d’una frontera, són ells qui han de decidir”

Una imatge de la frontera hispano-andorrana.
Una imatge de la frontera hispano-andorrana. ARXIU

La Generalitat s’ha sumat a la pressió perquè el govern espanyol accepti la mobilitat entre la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran i Andorra. L’executiu català comparteix així el desig expressat des del Principat i que també compta amb el suport de l’ambaixador a Andorra, Àngel Ros. La pilota, però, continua estant a la teulada de les autoritats de Madrid.

La regió sanitària, on estan incloses les comarques catalanes veïnes de l’Alt Urgell i la Cerdanya, farà dilluns vinent el salt a la fase 3 del procés de desconfinament a Espanya. Un dels canvis importants és el fet que es permetria la mobilitat dels ciutadans entre les zones sempre que es trobin al mateix estat. En aquest cas, però, no suposa cap alteració de la situació, ja que les regions amb les quals limita estaran a fase 2.

Vista general de la Seu d'Urgell.

Relacionat

Madrid autoritza l’Alt Urgell i la Cerdanya a fer el salt a la fase 3 del desconfinament

Fa dies, però, que des d’Andorra s’ha demanat que es permeti als ciutadans pirinencs, si així ho volen, creuar la frontera cap al Principat i, a la vegada, que els residents puguin creuar del riu Runer cap a baix. La petició compta amb el suport de Ros, però per ara no hi ha hagut resposta. Ara, qui s’ha sumat a la demanda és la Generalitat, com ha explicat el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol.

En declaracions a TV3, ha indicat que des del govern català “som conscients d’aquesta situació, amb els vincles i fluxos naturals de població entre els dos territoris”. Per això, ha apuntat que “és una preocupació que hem traslladat al ministeri de sanitat”, tot recordant que “tractant-se d’una frontera internacional, són ells qui han de prendre la decisió”.

Ramentol ha defensat “la lògica de la mesura”. I és que, ha recordat, “aquesta regió té unes connotacions que la fan especial”.

Comentaris (6)

Trending