França recomana no viatjar a Catalunya però de moment no tanca fronteres

El primer ministre del país veí no ha fet cap referència a Andorra, pel que el turisme francès no perilla

Jean Castex.
Jean Castex. ARXIU

El primer ministre francès, Jean Castex ha recomanat als seus ciutadans que no viatgin a Catalunya, advertint que la situació de la comunitat catalana “mostra indicadors sanitaris degradats”. Encara que els rebrots s’intensifiquen cada vegada més, de moment el Govern de França no ha decretat el tancament de fronteres.

Castex no ha fet referència en cap moment al Principat, per tant no perilla la possibilitat que els ciutadans francesos puguin fer turisme al país. Les declaracions han arribat després que el ministre assistís aquest divendres a una reunió del Consell de Defensa on també estava el president Emmanuel Macron. Per la seva part, el ministeri d’Afers Exteriors francés està en contacte amb les autoritats espanyoles i catalanes perquè vigilin que el flux de viatgers des d’Espanya cap a França sigui el més limitat possible.

D’altra banda, Noruega ha recomanat evitar viatges a Andorra i Espanya. A més, des d’aquest dissabte els noruecs que arribin al seu país procedents del Principat, hauran de fer una quarantena de deu dies. La mesura també s’aplicarà als andorrans que vulguin visitar el país del nord d’Europa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending