Exteriors té comptabilitzat 4 andorrans afectats per l’huracà IAN

Es tracta de dos andorrans que resideixen a Florida i que no han contactat amb l’ambaixada i de dos residents que es troben a Cuba, però sense necessitat de ser repatriats per l’executiu

Exemple de com han quedat diferents localitats de l'estat de Florida després del pas de l'huracà IAN.
Exemple de com han quedat diferents localitats de l'estat de Florida després del pas de l'huracà IAN.

El ministeri d’Afers Exteriors té constància de 4 andorrans que s’han vist afectats per l’huracà IAN que ha afectat l’illa de Cuba i l’estat de Florida dels Estats Units. Tot i això, segons ha pogut saber l’Altaveu, el ministeri, però, no ha hagut d’actuar en cap dels casos.

En concret es tracta de dos andorrans que resideixen a l’esmentat estat del país nord-americà. En aquest cas, estan inscrits a l’ambaixada corresponent i no s’han posat en contacte amb ella per sol·licitar ajuda. Per tat, des de l’executiu donen per fet que estan bé.

Una situació diferents de la dels altres dos que en el seu cas l'huracà els ha agafat a Cuba. Es tracta de dos residents al Principat que es trobaven a l'illa en el moment que els ha agafat el fenomen meteorològic. De fet, han estat els familiars que es troben aquí al Principat els que han contactat amb Afers Exterior per informar de la situació i precisar que es troben bé.

Des del ministeri, segons han explicat les mateixes fonts, s'ha contactat amb els afectats per si necessitaven ser repatriats cap a Andorra. Una situació que finalment no ha calgut, ja que tenen el vol de tornada pels pròxims dies i, si no hi ha cap canvi de darrer moment, no hi ha d'haver cap problema perquè tornessin cap al Principat perquè el trànsit aeri, com han puntualitzat, està obert.

En tots dos casos, però, el ministeri està molt atén de la seva evolució per si es requereix la seva intervenció.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending