Espot i el responsable polític de la UE marquen els passos a seguir en la negociació de l’Acord

El cap de Govern ha mantingut una conversa telefònica amb Maroš Šefčovič per repassar també els avenços realitzats durant els primers mesos d'aquest any

Šefčovič i Espot en una anterior trobada, que en aquella ocasió va ser presencial.
Šefčovič i Espot en una anterior trobada, que en aquella ocasió va ser presencial. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i el responsable polític de la negociació de l’Acord d’Associació amb Andorra, Maroš Šefčovič han marcat aquest divendres els propers passos en la negociació. Han mantingut una conversa telefònica durant la qual han repassat els avenços realitzats en els primers mesos d'aquest any, durant els quals s’han tractat les qüestions tècniques

Durant la conversa, Espot ha pogut informar del resultat de les eleccions que van tenir lloc el passat 2 d’abril així com de la recent presa de possessió del nou Govern que encapçala. Espot ha volgut reafirmar el compromís del Govern amb el procés d’acostament a la Unió Europea (UE) i el repte de finalitzar les negociacions per un Acord d’associació, que seguirà liderat per Landry Riba com a secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea.

Šefčovič ha felicitat el cap de Govern per la seva reelecció i ha confirmat el seu compromís i la importància d’aquestes negociacions. Així mateix, també ha assegurat que es manté en l’objectiu d’arribar a un acord en els propers mesos. Espot i Šefčovič han destacat l’aixecament de les reserves. Així mateix, i amb el nou mandat ja iniciat, Espot i Šefčovič han identificat els propers passos a seguir, recordant els principals punts que requeriran de discussions més aprofundides amb un enfocament constructiu per ambdues parts.

Finalment, han tingut l’oportunitat d’intercanviar sobre diverses qüestions de l’actualitat europea i, entre altres, han mencionat la participació del cap de Govern a la segona reunió de la Comunitat Política Europea, que tindrà lloc a Chisinau (Moldàvia) el proper 1 de juny. Šefčovič s’ha felicitat de la participació d’Andorra en aquest fòrum.

Comentaris (3)

Trending